200 yıldan fazla bir zamanın başkomutanı olan “Emperyalistler” birinci ve ikinci dünya savaşlarında milyonlarca insan öldürdü. Birinci dünya savaşında 9.5 milyon insan öldürüldü; ölenlerin yüzde 95’i asker, yüzde 5’i sivildi.

İkinci dünya savaşında öldürülen 65 bin kişinin; yüzde 33’ü asker, yüzde 67’si sivildi.

Bu katliamların sorumlusu kim?

Bunun hesabını soracak bir merci yok. Birinci ve ikinci dünya savaşı arasındaki farkı herhalde fark etmişsinizdir.

Savaşın da kuralları vardır, birinci dünya savaşında bu kurallara uyulduğu açık ancak ikinci dünya savaşında ölen sivillerin bu kadar fazla olması, bunun aksini gösterir nitelikte ve bu savaş belli ki soykırımına yönelikti. Savaştan öte terör ön plandaydı. Kimlerin yaptığını da gayet iyi biliyorsunuz. İkinci dünya savaşı sonrası galip gelen devletler dünyayı iki kutuplu bir hale getirdiler. Varşova Paktı ve Kuzey Atlantik Paktı ( NATO ). İşte bu bölünmede iki güçlü devletler birliği kuruldu ve dünya bu iki kutup arasında paylaşıldı. Roosvelt ile Stalin bu işi büyük pazarlıklarla halletti. Roosvelt Türkiye’yi almak için doğu Avrupa’yı Ruslara verdi.

Daha sonra ne mi oldu? İşte bu iki süper güç ikinci dünya savaşının tüm alışkanlıklarını kullanarak ülkeleri parçalayıp yönettiler. Böl, parçala, yönet taktiğini kullanarak emperyalist emellerine ulaştılar.

O ülkelerin kalkınmamaları için

İnsanların etnik kökenlerini, dilini, kültürünü ve dinini kullanarak birbirlerine kırdırdılar. Gelişmelerini önlemek için her türlü terörü kullandılar.

Biz çocukken, 1950’li yıllarda, okullara süt tozu dağıtarak çocukların gelişmesini önlemek istediler ama bunu başaramadılar. 1948-1950 yıllarında doğanlar bu süt tozunu yuttular ama emperyalizme karşı direnç göstermeye kalkışınca hepsi vatan haini ilan edildiler. Türkiye’yi de önce sağ ve sol içi boş kavramlarla nasıl böldüklerini ve 5 bin gencimizi toprağa verdiğimizi iyi biliyoruz.

Bu sadece bizde değil, Filistin, Afganistan ve bir çok ülkede bu taktiklerini kullandılar. Afganistan’da öldürülen insanlar terör kurbanı değil mi? Irak, Suriye ve Libya, Mısır, Filistin daha sayalım mı? İsrail terörist bir devlet, evet çok doğru. Peki Amerika ne? Libya’ya demokrasi getirecekmiş, Irakta nükleer silahlar varmış. Ne Libya’ya demokrasi geldi ne Irak’ta nükleer silah bulunabildi. Hiç kimse bunun hesabını soramadı çünkü en büyük terör devleti Amerika gücüne güvenerek tüm dünyayı tehdit ediyor ve dünyanın sözde polisi gibi davranıyor…

İnsanları ya kendisi ya da işbirlikçilerine kırdırıyor. Emperyalist teröristler kana doymuyor. Gerçek dünya bu değil. Ya da benim gerçek dünyam bu değil…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel