Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Sarıgöllü kadınların salça telaşı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evlerde kadınlar tarafından domates ve biber salçası yapımına başlandı.

Sarıgöllü ev kadınları tarafından kış aylarında değerlendirilecek olan biber ve domates salçası yapımı yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İmece usulü ile bir araya gelerek birlikte salça yaptıklarını belirten ev kadını Emine Hasırcı, "Kışlık salçalarımızı havaların sıcak olduğu zamanlarda yapmayı tercih ediyoruz. Kış aylarında yemeklerin içlerine koyduğumuz biber ve domates salçaları yıl boyunca yetecek kadar yapmaktayız. Zira zahmeti çok oluyor ama lezzeti başka oluyor." dedi.

Salça yapmanın inceliklerini anlatan ev kadını Emine Uysal ise "Yapacağımız kadar domates ve biber almaktayız. Domatesleri iyice doğradıktan sonra,yeteri kadar tuz atarak,bidonların içlerinde sıcak günlerde üç gün bekletilerek erimesini bekleriz.Ardından da bidonların içinden alınan erimiş salçaların suyunu süzdürdükten sonra geniş kaplara konularak üç günde güneş altında bekletilir ve sonra kışın tüketilmek için saklama kaplarına konur" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ManisaSarıgöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel