Değerli Dostlarım Bugün 26.08.2022 Mübarek CUMA günüdür. Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmesine EĞİTİM denir.

     Eğitim; kişinin toplum kalkınmasının ve gelişmesinin olmazsa olmazıdır. Bununla beraber toplumun temelini oluşturur. Yaşanan dünya içerisinde toplumların varlığını sürdürmeleri ve kalkınmaları adına eğitimli insan gerekir. Eğitim; toplumlar için oldukça önemli bir ögedir. Eğitim; toplumun ve insanın geleceğine yapılan en mühim yatırım şeklinde görülmektedir.
İnsanlar; toplumsal yaşam şeklini ve bulundukları kültürel ve sosyal değerlerini, o topluma ideal bir biçimde hazırlanan eğitimle öğrenmektedirler. Eğitimin ana ve en mühim şeklinde kabul edilen işleviyse; toplumsal devamlılık, kültürel değerler, bütünlük sağlanarak bilimsel teknolojik gelişmelere bağlı olan kalıp kültürün gelişimin sağlanarak yeni bireyler yetiştirmektir. Aynı şekilde eğitimin amacı; kişinin kendisinde bulunan yetenekleri en üst düzeye çıkarmanın dışında, kişilere yeni yetenekler kazandırıp, çağa uygun olmalarını sağlamaktır. Eğitim; yetişen yeni neslin gelişim seviyesine, milletin toplumsal karakterine, ilgi ve gereksinimlerine göre şekillenmesi, toplumsal olarak devamlılığın sürdürülmesi adına zorunlu bir durumdur.
Eğitimin amaçlarının da amaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi  hem birey hem de toplum açısından gereklidir.


     Bir insanın içine doğduğu dinin temel bilgilerine sahip olması, beraber yaşadığı toplumun inanç değerlerini tanıması, dinî pratiklerini öğrenmesi toplumsal barış açısından önem arz etmektedir. Bu da ancak sağlıklı bir din eğitimiyle gerçekleştirilebilir. Akademik eğitim ve öğretimin yanında din öğretim ve eğitimi de demokratik bir haktır.Çünkü Eğitim herkese açıktır. Eğitimde en kritik süreç doğum ile başlayan ve ilk gençlik yıllarına kadar devam eden süreçtir. Çünkü kişinin en kolay öğrendiği yaşlar bu dönem arasındaki yaşlardır. Eğitim bir haktır.İnsanlık hakkıdır. Eğitim insanı hayata hazırlayan bilgilendiren, tecrübe sahibi yapan bir güvencedir.

     Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi kendini geliştirebilmesi eğitim ile mümkündür. İnsan kişiliğinin oluşmasında en büyük etken eğitimdir. eğitimden kasıt, sadece okulda, dört duvar arasında verilen dersler veya konular değildir. Eğitim önce aileden başlar. Anne-babaların çocuklarına öğretmiş olduğu her davranış, söz, terbiye eğitimin kapsamına girer. Eğitimli kişilerin toplumdaki yeri başkadır. Eğitimli insan nerede nasıl davranması gerektiğini bilir.İstediği şeyleri elde etmek için neleri nasıl yapması gerektiğini; toplumda kendine yer edinmek için nasıl konuşması gerektiği, nasıl davranması gerektiğini iyi bilir. Eğitimli kişiler toplumun her kesiminden sevgi ve saygı görür. Eğitim, bir ülkenin de gelişmesini sağlayan en önemli hususlardan biridir. Toplumların veya ülkelerin gelişebilmesi için, o ülke veya toplum bireylerinin iyi bir eğitimden geçmesi, donanımlı insanlar olması gerekir.

     Eğitimden kasıt otobüste ayakta duran bir yaşlıya yer vermekle başlar,yemek sırasında kuyrukta sabırla beklemekle devam eder.Toplum olarak saygı ve sevgiyi unutarak sabırsız ve sinirli bir toplum olmaya başladık. Geçen gün tek yön yolda tek gidiş var bir arabada sol tarafa arabasını park edebilmesi için haliyle geri geri gitmesi gerekiyor sen misin arabayı park etmek isteyen arkada bulunan arabadaki şoförlerin hepsi koro halinde arabalarının kornasına bir bastı aman Allahım o ne çok büyük bir ses kirliliği kulakları sağır edecek büyük bir uğultu çok rahatsız oldum.Sabırda bir nevi eğitimdir.Toplum içinde hep birlikte yaşıyorsak kurallara uyarak birbirimize saygı göstermek zorundayız. Böylece medeni toplum olmanın rahatlığı içinde yaşarız.

    Milletimiz, din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır. alamazda, CUMA mız Mübarek olsun.Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel