Anadolu Basını 3 kez Marmaris’te buluştu

Anadolu Basını derken yerel basının ağırlıkta olduğu ve 81 ilden 300 gazetecinin katıldığı ve belki de Türkiye’nin en büyük çalıştayı 6-8 Eylül tarihleri arasında ülkemizin en güzel beldelerinden birinde yapıldı.

Çalıştay amacına ulaştı diye düşünüyorum. Yerel basının ayakta kalmasının kriterlerinin arandığı bu büyük buluşma oldukça verimli geçti.

Yerel basının tüm sorunları konuşulup tartışıldı. Çalıştaya CHP Genel Başkanı sayın Kılıçtaroğlu’nun yanında milletvekillerinin de katılımı renk kattı.

Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptıktan sonra yerine oturdu ve tüm konuşmacıları dinleyerek not aldı. Salonu terk etmemesi alışıla gelmiş toplantıların dışında bir toplantı olmasını sağladı.

Toplantı’nın sonuç bildirgesini de ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım.

Şimdi biraz da Marmaris’ten bahsetmek istiyorum.

Bu toplantılar 3.  kez Marmaris’te yapılıyor.

Belediye Başkanı sayın Mehmet Oktay Basın mensupları ile çok yakından ilgilendi. Onları hiç yalnız bırakmadı. 300 gazeteciyi adeta kucakladı ve yakın ilgisini esirgemedi. Marmaris, Muğla’nın bir ilçesi cennetin bir köşesini andıran görüntüsüyle büyüleyici bir yer.  Belediye Başkanından bahsetmeden geçemeyeceğim. Öncelikle Mehmet Oktay’ın çok başarılı bir başkan olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Partisi ne olursa olsun o bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan onun nasıl bir kent oluşturduğudur.

Evet Marmaris cennetin bir köşesi, sokakları pırıl pırıl tertemiz. Günün 24 saati hareketli geçen bir kentte hizmet vermek çok kolay olmasa gerek.

 Bir turizm beldesine yakışır hizmetlerin verildiğini görmek ve yabancıların çoğunlukla  burayı tercih etmelerine tanık olmak bizi ziyadesiyle sevindirmiştir.

Marmaris Belediyesinin bu hizmetleri elbette karşılığını görüyor. Bir Belediye Başkanının en öncelikli görevi şehrinin değerini artırmaktır, şehri ucuz kılmak gibi bir lüksü yoktur. İşte Mehmet Oktay’ın da yaptığı bu.

Marmaris de yapılan büyük hizmetleri görünce kıskanmamak elde bile değil. İnsan, keşke böyle bir yerde yaşasaydım diyor.

300 Basın mensubunu 3 gün boyunca yalnız bırakmayan onlarla yakın ilgilenen başarılı Bsşkan Mehmet Oktay’a sonsuz teşekkürler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel