Öne Çıkanlar yunusemre manisa sarıgöl mısırdaki idam kararları nurullah savaş

Metropolis kazıları başlıyor
 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı'nın destek verdiği Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları, Metropolis Sevenler Derneği (MESEDER), Torbalı Belediyesi ile yurt içi ve yurt dışından farklı üniversitelerin de katkılarıyla CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında yapılacak.

Metropolis Antik Kenti'ndeki önceki kazılarda, arkeoloji dünyasını heyecanlandıran birçok yeni buluntu ve eser gün yüzüne çıkarılmıştı.

Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Helenistik döneme ait Antik Tiyatro ve Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen hamam ve palaestra (spor alanı) kompleksi, mozaikli salon, peristyl ev, dükkanlar, genel tuvalet, sokaklar gibi antik kent dokusunu oluşturan yapılar ve mekanların bulunması, iki bin yıl öncesinin toplumsal yaşamına yönelik ipuçlarını da ortaya çıkarttı. Metropolis Antik Kenti’nde sürdürülen arkeolojik araştırma ve kazıların 25. yılına girerken, kentin böylesine merkezi bir yapısını tamamen gün yüzüne çıkarmak, bizler için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel