Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi çankaya Gündem ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak şehitler için kınama

Kula Er Meydanı’nın Başpehlivanı Serhat Gökmen oldu

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında bu yıl 22.’si düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Serhat Gökmen oldu.

Türkiye’de isim yapmış en iyi 27 başpehlivanın katıldığı 22. Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Serhat Gökmen göğüsledi. Hisarkapı mevkinde kurulan Er Meydanı’nda, 27 başpehlivan ve 127 pehlivanın katıldığı güreşleri, Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve protokol üyeleri, 2017 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2015 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile birlikte Er Meydanı’na gelerek vatandaşları selamladı. Sabah saatlerinde başlayıp gün boyu süren güreşler, renkli görüntülere ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Er Meydanı’nda tüm boylarda çekişmeli müsabakaların yaşandığı güreşlerde İsmail Balaban, Orhan Okulu, Süleyman Aykırı, Serhat Gökmen, Faruk Akkoyun, Ekrem Yavuz gibi Türkiye’nin en ünlü 27 başpehlivanı, başpehlivanlık için kıspet kuşandı. Kula Belediyesi Güreş Takımı pehlivanlarının da yer aldığı müsabakalarda sporcular kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların sonunda başpehlivanlıkta finale adını yazdıran Serhat Gökmen ve Faruk Akkoyun mücadelesinde Serhat Gökmen finali kazanarak 22. Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Faruk Akkoyun ikinci, Ali Gökçen üçüncü, Harun Kaya da dördüncü oldu. Kulalılarla birlikte bayram dolayısıyla şehir dışından gelen izleyicilerin yoğun katılım gösterdiği müsabakalar seyirciden de tam not aldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 22. Kula Yağlı Pehlivan Güreşi, Ege’de bu yıl düzenlenen en büyük yağlı pehlivan güreşi oldu.

Ata sporunun ustalarına ahde vefa

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da dünden bugüne ata sporu güreşe gerek Er Meydanı’nda gerekse güreş kültürünü gelecek nesillere aktarma noktasında büyük emek ve destekleri olan usta pehlivan ve güreş öğreticisi Emir Himmet Çağılcı, geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mehmet Kaptan, Kula Güreşleri’nin organizatörü Zaferiye Mahallesi Muhtarı Murat Yılmaz, eski pehlivanlardan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un babası İbrahim Tosun ve hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan’a onur plaketi takdim etti.

Güreş ağası Hüseyin Akhan oldu

Büyük bir katılımla gerçekleşen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl bir ilke de sahne oldu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından güreşlere ağalık kültürü de eklendi. Kıran kırana geçen ağalık yarışında iş adamları Cengiz Mert, Hakkı Keleşoğlu ve Hacı Hüseyin Akhan ağalık koltuğu için aday oldu. Yapılan açık arttırma sonucu 22.’si düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin güreş ağalığını Hüseyin Akhan kazandı. Akhan, diğer ağalık adayları Cengiz Mert ve Hakkı Keleşoğlu ile birlikte Er Meydanı’nı turlayarak vatandaşları selamladı. Güreş ağası Akhan, yapılan güreşler sonunda verdiği demeçle Kula için yaptığı hayır işlerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a özel ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Ağalık açık arttırmasının 3. turunda iş adamı Cengiz Mert, 10 bin Türk Lirası bağış yaparak yarıştan çekildi.

Anahtar Kelimeler:
Kula
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel