Değerli Dostlarım Bugün 01.03.2024 Mübarek CUMA günüdür. Güç veya baskı uygulamak suretiyle diğer bir insana bedensel veya ruhsal boyutta zarar vermeye neden olan davranışların tümüne ŞİDDET denir.

    Bir toplum için en kötü durumlardan biri şiddet uygulanmasıdır. Şiddetin hiç bir türünün kabul edilebilir bir yanı yoktur ve şiddete maruz kalan insanlar insanlık dışı, kötü durumlara düşmektedirler. Şiddetin yoğun olarak yaşandığı toplumlarda suç oranı yüksek olduğu gibi mutsuzluk da yoğundur. Ülkemizde de ne yazık ki şiddete çok fazla başvurulmaktadır. Özellikle kadınlar ve çocuklar şiddetten nasibini almaktadır lar. Kadınlar ve çocuklar her zaman destek olunması, toplumun direği olarak görülmesi gereken bireylerken, tam tersine onlara şiddet uygulanmaktadır. Ülkemizde kadınlara ve çocuklara fazlaca şiddet uygulanması, utanılacak bir durumdur. Bu nedenle bu konuda daha fazla önlem alınmalı ve bu duruma bir çözüm getirilmelidir. Şiddet gören insanların psikolojik açıdan olumsuz etkilendiği bilinmektedir. Bu insanlar zamanla içine kapanmakta ve toplumda varlık gösterememektedirler. Şiddet gören çocuklar da büyüdüklerinde şiddet uygulayan bireylere dönüşmektedirler. Bu nedenle herkesin şiddet konusunda hassas olması ve bunun önüne geçilmesi için bir şeyler yapması gerekmektedir

    Şiddet insan hayatını olumsuz şekilde etkileyen faktördür. Şiddetin birçok şekli olan mala zarar verme, yakma gibi mala yönelik eylemler ile cinayet, yaralama, dayak, tecavüz, rehin alma gibi kişiye yönelik fiziksel  saldırılar,  aile içi şiddet, kadına şiddet ana babaya şiddet, çocuğa şiddet, saldırganlık ve tehdit,küfür,  ayrımcılık, hakaret gibi kişiyi duygusal baskı altına alan bireysel eylemlerin yanı sıra toplumsal koşullar ya da sistem tarafından uygulanan baskılarda şiddetin örnekleridir. Toplumsal şiddet özellikle kadınlar üzerinde yoğunlaşmıştır. Toplumda şiddetin önlenmesi için insanlar oldukça zayıf olduğu gibi kanunlar dahi yetersiz kalabilmektedir. Ülkemizin bütün bölgelerinde  bunun örneklerini görebiliyoruz. Bir toplumda var olan şiddet o toplumun kangren olması ile eş anlamlıdır. Şiddet çok olumsuz bir durumdur ve şiddet olaylarının yoğun olduğu toplumların bireyleri arasında birlik ve bütünlük sağlanamaz. Bu da toplumların geri kalmasına sebep olur. Şiddet bazen bireysel bazen de toplumsal olarak karşımıza çıkabilir. Bireysel şiddette fertler birbirlerine karşı güç kullanırlar ve bu durum toplumda genel bir düzensizliğe ve güvensizliğe sebep olmaktadır. Toplumsal şiddette ise kitleler birbirine şiddet uygulamakta bu da toplum için daha büyük felaketler doğurmaktadır. Bu nedenle devlet toplumdaki şiddetin önlenmesi için gerekli her türlü önlemi almalıdır.  Toplumda şiddetin varlığı her sınıfı etkiler. Kadınları, erkekleri ve çocuklar üzerinde güçlü olan sınıf zayıfları etkilemektedir. İnsanlar tarafından toplumsal etkiler sıklıkla görülebiliyor. Etkilenen insanlar bu durumdan kendilerini korumak adına çeşitli yollar izleyebiliyor. Biz vatandaş ve insan olarak sorumluluklarımızdan birisi onların hayatını korumalıyız. Sorumluluklarımızı bilerek hareket ederek gelecek nesilleri koruyabiliriz.

     Şiddeti önlemenin en kolay yolu ise eğitimdir. Bu konuda insanlar bilinçlendirilerek toplumdaki şiddet olaylarının önüne geçmek için çalışmalar yapılmalıdır. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel