Değerli Dostlarım Bugün 01.09.2023 sonbaharın ilk günü olan  mübarek CUMA günüdür. Bir kimseye gösterilen saygının dayandığı manevi yücelik, mânevî ululuk, onur ve haysiyete ŞEREF denir. 

     Hayatımız boyunca duyacağımız şerefi hayatımızın başlangıcına koymalıyız. Şunu iyi bilmeliyiz ki insan şerefi için yaşar ve şerefi ile ölmek ister. Şeref öyle bir kavramdır ki onu parayla pulla satın alamazsınız. Şerefli insanlar büyük, yüce insanlardır. Değerlerine sahip çıkar. Ne zalim karşısında, ne zulüm ve haksızlıkta asla ve asla ALLAH ’tan başkasına boyun eğmezler. Hayatımız boyunca şeref ve onurumuzdan asla ödün vermeyelim. Gelecek nesilleri de bu şekilde şerefli ve onurlu yetiştirelim. Unutmayalım ki insanlığın şerefi de onuru da bizim sırtımızdadır. İnsanın parası her zaman olmayabilir. Bu son derece normal bir durumdur. Şerefli ve onurlu olmak ise kişinin karakterli olduğunun, kendini, kişiliğini satmadığının göstergesidir. İnsan şerefi ile para kazanmalıdır. Çalıp çırpmadan, yetimin, öksüzün hakkını yemeden onuru ile helalinden kazanmalıdır. Bu kazanç az olsa bile kişi her zaman  değerli olmaya devam eder ve  onurundan da bir şey kaybetmemiş olur. Çünkü adam gibi adam olmaya, insan gibi yaşamaya devam etmiştir. Sadece ceza ile yönetilen insanlarda şeref ve utanma duygusu oluşmaz, erdemle yönetilenlerde ise hem şeref hem de utanma duygusu oluşur ve bu insanlar doğruyu ve iyiyi yapmaya çalışırlar

    İnsanın hayatta dimdik durmasını sağlayan, kendisini küçük ve aşağılayıcı durumlara sokmamasını sağlayan en önemli şey onun şerefli, namuslu ve dürüst olmasıdır. Bizler de her zaman şerefimiz ile para kazanmalıyız. Üç günlük dünya içinde fırıldak olup kendimizi ayaklar altına aldırmamalıyız. Para ile şeref kazanmak yerine şerefimizle para kazanmalıyız ki paramız bittiğinde şerefimizden bir şey eksik olmasın. Şeref ise başkalarının ona gösterdiği saygının dayanağını oluşturduğu kişisel değerdir. Şeref ve onur toplumda kişiler arasındaki iletişimde belirleyicidir. Onuru olmayan, kendine saygısı olmayan bir insanı çoğu zaman kale almayız. Hatta onunla iletişime geçmeyiz dahi. Hele toplum tarafından saygı gösterilmeyen bir başka ifadeyle şeref yoksunu insanlara karşı tutumumuz daha katıdır. Onlara asla güvenmez, değer vermez hatta konuşmayız bile. Bazı insanların  gözü yükseklerdedir, omuzlarda gezmek, alkışlanmak, pohpohlanmak ister. Şan ve şerefi daima dışarıdan bekler. Oysa, asıl şerefli o kişidir ki yaptığı her iyiliğin, her fedakârlığın karşılığında sadece gönül rahatlığı ve huzur bekler. 

     İnsanın; şerefi aklıyla asaleti diliyle şahsiyeti ahlakıyladır, Şerefini kaybedenIerin, kaybedecekIeri başka bir şeyi yoktur. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel