Değerli Dostlarım Bugün 08.12.2023 Mübarek CUMA günüdür. Olacak ya da gelecek bir şeyi telaş göstermeden beklemeye ve Haksızlıklara, yapılan zulümlere şikayet etmeden katlanmaya
 SABIR denir. 

     Sabır, insanı olgunlaştıran bir duygudur.
İslamiyette en çok övülen ve tavsiye edilen erdemlerden biri olan sabır, tüm güçlüklere karşı metanetini ve dirayetini korumak demektir.  Sabırlı kişiler sebatkar ve metin olarak nitelendirilir.Bir bela veya musibetle karşılaştığımızda sabretmeli, bunu defetmenin yollarını aramalıyız. Elimizden geleni yaptıktan sonra Allah'a sığınmalıyız. Bazen sıkıntı olduğunu düşündüğümüz şeylerde, sabredersek büyük hayırlar ortaya çıkar. Gün doğmadan neler doğar, derler. Evet, sabırla beklemeliyiz. Yaşadığımız tüm sıkıntıların biteceğini bilmeliyiz.Sabır duygusu, hayatımızda yaşadığımız problemler, üzüntüler, kederler için de önemlidir. Çünkü  Bu dünya imtihan dünyasıdır.
Sabır, en güç ve karanlık günlerde esenlik ve kurtuluşa uzanan bir umut ışığıdır. Yeter ki kişi bu ışığı ruhunda bulabilsin. Maksada aceleyle değil sabırla erişilebileceğini söyleyen Mevlâna, bunu kendince şöyle yorumlar: «Ümitsizliklerden sonra nice ümitler var… Karanlığın ardında nice güneşler var. Sabır gamdan kurtulmak için bir anahtardır.» Bazıları sabrı zorluklar karşısında acizlik duymak, kendilerini olayların akışına tam bir teslimiyetle bırakmak sanırlar. Oysa, yukarıdaki ifadelerden de anlaşılacağı gibi sabır, temelinde büyük bir güç taşıyan ruh olgunluğu, erdemi oluşturan bir temel taşıdır. Öyle ki onunla imkânsızlıklar aşılır, yeni yeni çareler bulunur.

     Biz insanlar bazı konularda aceleci olabiliyor, beklentimizin bir an önce gerçekleşmesini isteyebiliyoruz. Örneğin bir iş kurup zenginleşmek isteyen biri anında büyük kazançlar elde etmek, büyümek isteyebilir. Oysa durum böyle kolay olsaydı fakir kimse kalmazdı. Önce iş kurmalı, kaliteli mal üretip Reklamınızı iyi yaptıktan sonra   iyi pazarlar kendiliğinden ortaya çıkacak  ve satış gerçekleşecektir.. Müşterilerinizle iletişiminizi iyi tutmalısınız. Kazancınızın bir bölümünü, işinizi büyütmek için ayırmalısınız. Belki zevklerinizden, uykunuzdan taviz vermelisiniz ki işleriniz istediğiniz gibi iyi  gitsin. Sabır bir ruh olgunluğudur dedik. Bu, öyle bir olgunluktur ki, katlanması zordur ama ruhun kendi kendisini yenilemesini sağlar. Bu dönemde kişi, kendini manen kurtarır, kuvvetli kılar. Büyük, küçük olağan veya olağanüstü hazırlanan herşeyde sabrın büyük bir rolü vardır. Ağızlarda söylendiği gibi sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır. Yeter ki sabretmesini bilelim.Ancak sabredenlere, mükâfatları hesapsız olarak ödenecektir. Sabır öyle bir ip ki sen kopacak sanırsın:o gittikçe güçlenir. Sen bitecek sanırsın :o gittikçe çoğalır. 


     Sabırla her şey yapılır. Başak, sabırla olgunlaşır. İnsanlar da öyle. Bu nedenle sabır duygusunu hayatımızdan eksik etmemeli, sabretmeyi bilmeliyiz. Unutmamalıyız ki sabrettiğimizde her şey bizim istediğimiz gibi olacaktır. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel