Değerli Dostlarım Bugün 24.11.2023 Mübarek CUMA günüdür. Yaptırılmak istenilen bir işe yasadışı kolaylık sağlaması için ilgili görevliye ya da görevlilere el altından verilen para, mal vb.ye RÜŞVET denir. 

Bir insanın bir işten rüşvet alması o kişinin işini ehli ile yapmaması demektir. Rüşvetin işe girdiği herşey haramdır ve kişi bu parayı altının teri ile kazanmamıştır. Rüşvet kapıdan girince insaf bacadan çıkar der atalarımız. Rüşvetin olduğu yerde acıma duygusu olmaz. Vicdan olmaz ve rüşvet kişiye her türlü kötülüğü yaptırır. Rüşvet  suçu, kamu görevlisinin hukuki olmayan bir işin yapılması ya da yapılmaması için haksız bir menfaat elde etmesi halinde rüşvet  veren kişi suç işlemiş olacaktır. Rüşvet  suçundan yalnızca  rüşvet alan kişi değil rüşvet veren kişi de suçlu olacaktır. Rüşvet alan kimse toplum adına kendisine emanet edilmiş olan görevi kötüye kullandığı için aynı zamanda emanete ihanet etmişte sayılır.Rüşvet suçunda suçun mağduru, toplumun kendisidir. Nedeni olarak rüşvet suçuyla birlikte toplumun devlet organlarına ve onu temsil eden kamu görevlilerine olan güven duygusu zarar görmektedir. Rüşvet, ihtiyaçları rüşvet karşılığında gideren veya haksızlıkları örtbas etmek için rüşvet alan insanların vicdan ve merhametinden yoksun olduğunu gösteren kötü bir davranıştır. Rüşvetle birlikte adaletsizlik, torpil ve haksızlık da kaçınılmaz olarak gelir.

     Rüşvet ve yolsuzluk, herhangi bir suç veya günah değildir. Başka bir ifadeyle rüşvet ve yolsuzluk, sıradan adi bir vaka düzeyine indirgenemez. Rüşvet ve yolsuzluk yapanın dini de, imanı da, ahlakı da, maneviyatı da yoktur. Rüşvet ve yolsuzluk, kişinin insanlığını   tamamen kaybetmesidir. Rüşvetin sonucu olarak, rüşvet alan insanların her türlü suça meyilli oldukları bilinmektedir. Bir kez rüşvet alan biri, başka suçlara da bulaşma riski taşır.
Rüşvet ve yolsuzluk, küfürdür ve vahşettir.
Çünkü onların tek amacı kendi çıkar ve menfaatleridir. Bu nedenle, rüşvet alan kişilerin toplumda güvenilir ve saygın bir konuma sahip olması imkansızdır. Rüşvet almak veya vermekte olan insanlar vicdan ve merhametten yoksun olduklarını göstermektedirler. Bu nedenle, herkesin rüşvete karşı sıfır tolerans politikası benimsemesi gerekir. Haksızlıkların önüne geçmek için, rüşvet vermek ve almak gibi suçlara kesinlikle izin verilmemelidir. Bu şekilde, daha adil bir toplum oluşabilir. 

     İnsan yüzü kızartıcı işler yapmaktan kaçınmalı ve her zaman hakkı ile helali ile parasını kazanmalıdır. Merhametli ve adaletli çocuklar yetiştirmeliyiz. Rüşvet ve iltimasla bir yere gelen değil, alnının teri ile kaleminin teri ile bir yere gelen çocuklar yetiştirmeliyiz yarınlara umutla bakmalıyız. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel