Değerli Dostlarım Bugün 29.12.2023 Mübarek CUMA Günüdür. Atalarımız ne güzel söylemiş hayatta ne ekersen onu biçersin diye, 

     Hayat çabuk geçen bir zaman dilimidir. Hayatta her zaman iyi olmalıyız. İyi davranışlar içinde bulunmalıyız. İnsan iyi olursa başkalarına iyi davranır ve kimsenin ahını almazsa bu o insan için hayırlı olur. Kötü olan can yakan ah alan, Yetim ve öksüz hakkı yiyen zalim olan insanlar ise yaptığı kötülüğün cezasını ergeç öderler. Çünkü hiç kimse yaşattığını yaşamadan bu dünyadan ayrılmayacaktır der efendimiz Hazreti Muhammed (sav) bunun için her zaman iyi ve ahlaklı olmalıyız, iyilik etmeliyiz yardımsever olmalıyız vicdan sahibi karakter sahibi insan olmalıyız. Yaptığımız iyilikler ergeç bize geri dönecektir. Çünkü ALLAH katında da yapılan hiçbir iyilik mükafatsız kalmaz. Bunun için de iyilik eden kendine eder kötülük eden yine kendine eder..Bu dünyada bir şey olmasın ki bir gün karşılığı alınmasın derler atalarımız,İnsanoğlu teknolojinin gelişmesi ve nüfusun hızlı şekilde artmasıyla doğaya olan saygısını yitirmiş Ağaçları kesip ormanları ve yeşillikleri yok etmiş hayvan neslinin tükenme noktasına gelmesine sebep olmuştur. Dereleri gölleri ve denizleri kirli katı atıklarıyla ve havayı zehirli gazlar ile kirletmiştir. Sonuçta doğa kendine yapılan kötülüğü karşılıksız bırakmamış, küresel ısınma başlamış, iklimler değişmiş İklim değişikliğinden dolayı doğal afetler artmıştır. Doğa kendisine yapılan kötülüğün intikamını insan oğlundan almaya başlamıştır. 

     Dünyamız yaptığı kötülüklerin değil yaptığı tembelliklerin, boşvermişliklerinin acısını çeken insanlar ile doludur. Aynı ağustos böceği ile karınca hikayesinde olduğu gibi tüm yaz boyunca yatan ağustos böceği tüm hayatı boyunca hiçbir şey üretemeyen insanlara benzer. Sonuçta bu tarz insanlarda aynen ağustos böceğinde olduğu gibi diğer insanlara muhtaç bir duruma düşerler. Aynı zamanda vicdanlarını bastıran insanların başına da olmadık şeyler eninde sonunda gelir. Vicdanını ne kadar dinlememeyi tercih ederseniz vicdanınızın sesi de günden güne o kadar kısık ses ile size ulaşır. Vicdani muhasebesinde problem olan insanlar genellikle büyük trajediler yaşamaya mahkum kalmaktadırlar.. Bir insan çevresine hep iyilik eder , herkese güler yüzlü davranırsa çevresindekiler de ona aynı şekilde davranır . Bir insan sürekli kötülük yapma peşinde ise fırsat buldukça insanlara zarar veriyorsa etrafındaki insanlar da ona elbette kucaklarını açıp güler yüzle bakmayacaklardır . Bu yüzden insanların bize nasıl davranmalarını bekliyorsak öncelikle biz onlara o şekilde davranmalıyız. İnsanları seven onlara iyilik yapmak isteyen herkesin derdine derman olmak isteyenler başkalarından da hep iyilik görür. Herkes bu tür insanları sever ve sahiplenir. Bizler için hayattaki en önemli amaç iyilik yapmak olmalıdır. Çünkü bu geçici alemde hayırla yad edilmemizi sağlayacak tek şey var ki o da yaptığımız iyiliklerdir. Yaptığımız her davranış dünya tarlasına attığımız bir tohum gibidir. Kimileri iyilikler, güzellikler eker bu tarlaya kimileri de haset, kıskançlık, kötülük tohumları eker. Zaman gelir toprağın ektiğimizin karşılığını misli ile vermesi gibi hayatta yaptıklarımızın karşılığını misli ile verir bize. Nasıl ki tarlaya domates ekip de salatalık çıkmasını beklemek boş bir düşünce ise insanlara kötü davranıp karşılığında herkesten iyilik beklemek de boş bir hevesten ibarettir.

     Dünyamızdaki iyilik ve güzellikleri biz yaratalım daha güzel daha yaşanabilir bir dünya için iyilik yapalım Herkesi mutlu edelim bizden sonraki nesillere güzel bir dünya bırakalım. .Herkes yaptıklarının karşılığını alır veya ergeç alacaktır. Çünkü Çalışan çabalayan emek harcayan insan emeğinin karşılığını alır. Tembellik eden üretmeyen çalışmayan  insanda tembelliğinin karşılığını görür. İyiler iyilikle karşılık görürken kötüler kötülüklerinin zehrinde boğulur. Kısacası nasıl yaşarsak nasıl davranırsak aynı şekilde de muamele görürüz. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel