Değerli Dostlarım Bugün 12.01.2024 Mübarek CUMA günüdür. Minareyi çalan kılıfını hazırlar atasözü günümüze uyarlanmış çok anlamlı bir sözdür. 

    Kolay kolay gizlenemeyecek büyük bir suç işleyen kişi, bunun ortaya çıkmaması için gereken önlemleri daha önceden alır. Öyle insanlar vardır ki yalan söylemeyi, hırsızlığı, dolandırıcılığı bir alışkanlık haline getirmişlerdir ve bu insanlar kendilerince uydurdukları bahaneler ile bunu meşrulaştırırlar. Mesela yalan söyleyen birisi tüm ihtimalleri hesaplar ve ona göre karşı cevapları zihninde üretir. Kendini savunur. Yaptığı şeyin yanlış olduğunu gizler. Ya da bir şey çalan kişi arkasında iz bırakmamaya çalışır. Delilleri yok eder. Yeri gelir yalan söyler ve kendince önlemini alır. Maalesef toplumumuzda öyle insanlar var ki bu insanlar sürekli birbirlerini kandırma, birbirlerine yalan söyleme çabası içindeler. Türlü hilelere başvurmaktan çekinmeyen, insanları dolandıran kandıran kişiler bu hilelerinin üstünü örtmek için türlü türlü yöntemlere başvururlar.

      Sıradan bir insan işlediği bir suçu ört pas etmekte zorlanır; ancak kurnaz kişi, deşifre olsa bile öyle tedbirler ve bahaneler oluşturmuştur ki bu bahaneler onu haklı çıkarmaktadır. Örneğin herhangi bir kurumda harcamaya yetkili olan bir üst düzey yönetici, kurumun kasasından 50 bin lira para alarak kurumun ihtiyaç duyduğu koltukları alır. Ancak aldığı koltukları sadece 25 bin liraya almış, geriye kalan 25 bin lirayı da kendi cebine indirmiştir. Fakat minareyi çalan bu adam kılıfını da gayet güzel bir şekilde uydurur. Bunun için, koltukları aldığı satıcı ile anlaşarak, sanki koltukları gerçekten 50 bin liraya almış gibi belgeler, faturalar düzenler. Böylece, kendisinden o 50 bin liranın hesabı sorulduğunda, daha önceden düzenlemiş olduğu 50 bin liralık faturaları delil olarak göstererek kendini suçsuz göstermeyi başarır. Bazen de sahtekarlık yapma, insanları kandırma amacı taşıyan kişiler, bu kandırma sürecinde her türlü tedbiri alır. Örneğin çalıntı bir arabayı satmak isteyen bir dolandırıcı, satışa başlamadan önce gereken her türlü belge ve evrakın sahtesini de düzenler. Toplum içersinde birlikte yaşamak zorunda olduğumuz öyle insanlar vardır ki kendi menfaatleri uğruna başkalarının haklarını çalmaktan kendilerine ait olmayan şeyleri üzerine almaktan hiç çekinmezler. Bu yaptıklarını da mantığa uydurmak için ellerinden geleni gayreti gösterirler. Bu tip insanlar zaman zaman da halkın kendine olan güveni ve teveccühünü kullanarak yaptığı hileleri örtbas edici sözlerle insanları kendine inandırır. İnsanların bu tür davranışlarda bulunmasının sebepleri ahlaki davranışlardan nasibini almamış olmasıdır. Böylesi insanlara karşı toplum olarak uyanık olmalı ve yaptıkları haksızlıklara karşı göz yummamalıyız. Şunu iyi bilmek gerekir ki bizler maddi yada  manevi tüm değerlerimize sahip çıktığımız sürece kimse onları bizden çalmaya ve kılıf uydurmaya cesaret edemeyecektir. 

      Gerçekleri ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın elbette  gerçekler bir gün ortaya çıkacaktır.Atılan iftiralar ve yapılan karalamalar sebebiyle güzellikler değer yitirmez.öyle değerler vardır ki insanlar ne kadar kötülese de asla değerini yitirmeyen ve her zaman değeri bilinerek sevilenlerdir.işte bu değerler güneş kadar parlak,güneş gibi her yeri aydınlatan ve karanlığı yok eden şeylerdir. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel