Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu ak parti

İsmail Aydın Yorumuyla Selendi

 İsmail Aydın Yorumuyla Selendi.

Selendi Turizm beldesi olmak için birçok proje çalışması yürütüyor. Kaymakamlığın bu çalışmaları ile Selendi’nin doğal güzellikleri çok yakında ekrana geliyor.

Selendi için dışa göçü durdurmak ve kapsamlı projeler ortaya koyarak  Selendi’de nüfusun geri dönüşünü sağlamak olduğunu ifade eden Aydın’’İnsanlar iş nerede ise evini nerde geçindirebilecekse oralara göç ediyorlar. Biz bunu durdurmak istiyoruz’’ Diyor.

90 Bin nüfusa kayıtlı, 20 Bin ikameti olan Selendi’de göçü durdurabilmek ve dışarıda bulunan nüfusun dönüşünü sağlayabilmek. Bunun içinde Selendi’de kültür, turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim Selendi’lileri ilçede tutabilmek hem yaşayanların hemde ziyaretçilerin ilgisini çekmek için projeler üretmek için uğraşıyorlar.

Kaymakam Aydın ‘’Bu kapsamda da Avrupa Birliği Ipart projesi alt bileşeni olan Leader farkındalık çalışmalarına selendi olarak başvuruda bulunduk. Katılım şartlarını yerine getirdiğimizden dolayı bu projeden faydalanacağız. Yelimere kanyonunu dünyaya Türkiye’ye, dağcılara, trekking’cilere duyurmak istiyoruz.

Bu kapsamda yürüyüş düzenledik. Yürüyüş sonunda Aşağıda bizi Zafer Atlı Spor Kulübü Cirit ekibi karşılayacak ve Cirit gösterisi düzenleyecek Ata Sporu Cirit’in Selendi’de yaşatıldığını da buradan duyurmuş olacağız’’. Diye ifade ediyor.

 

Tarım anlamında  Menengiç ağaçlarına yapılan aşı ile Antep Fıstığı yetiştiriciliği, Menengiç ağacı yağı, Badem ağacı ve Ceviz ağacı yetiştiriciliği projeleri ile  Zeytin, Kiwi ilgili deneme projeleri yanı sıra turizm alanında da öne çıkan çalışmalara da imza atacaklar.

Turizm anlamında Ceviz Ağacından Kakma Tavanlı Selendi evleri projesini hayata geçirmeyi, Yağcıbedir halı ve kilimini tekrar canlandırmayı hedefleyen Selendililer İlçeyi City slow (Sakin Şehir) olarak turizm adına hizmet verir hale getirecekler.

İsmail Aydın’ın yorumuyla bu çalışmalar ile Selendi ve Manisa için değer ifade eden bu harika doğadan görüntüleri bir Belgesel Olarak Manisa Medya Tv ekranlarından Belgesel olarak izleyebileceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel