Öne Çıkanlar manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi turgutlu MANİSA BÜYÜKŞEHİR belediyesi

Gebe Bilgilendirme Sınıfı Açıldı
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, gebe bilgilendirme ve danışmanlığına yönelik hizmetlerde standart uygulamanın gerçekleştirilmesi ve birlikteliğin temini için 2014 yılının Eylül ayında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan, ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı Genelgesi’ kapsamında tüm toplum sağlığı merkezlerinde Gebe Bilgilendirme Sınıflarının kurulmasının istendiğini belirtti. Genelge kapsamında Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezinde ilgili çalışmaların yapıldığını kaydeden Atman, merkezde gebe bilgilendirme sınıfının Ocak 2015 tarihi itibariyle başlatıldığını söyledi.


Programda tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgilendirilmeleri, bilinçli doğum yapmaları, anne ve baba adayları ile yakınlarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi konularında yeni rollerinin benimsetilmesi ve becerilerinin arttırılmasının amaçlandığını anlatan Atman, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim merkezi işbirliği ile önümüzdeki aylardan itibaren Pilates Eğitmeni desteği ile gebelerimize solunum eksersizleri de yaptırılması planlanmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. Eğitimlerde Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı olarak ben Uzm. Dr. Ümit Atman, Dr. İklime Canan Dinçer, Dr. Anıl Şengel, Hemşire Emine Ünsal, Ebe Nevin Er, Ebe Nazlı Özdoğan, Ebe Ummahan Okur, Ebe Ayşe Alkan, Diyetisyen Semih Taranoğlu, Psikolog Esra Serdaroğlu görev alıyor” dedi.
Bu eğitimden faydalanmak isteyen gebelerin direk olarak Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezine başvurabilecekleri gibi, bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezleri aracılığıyla da kendilerine ulaşabileceklerini aktaran Atman şunları söyledi:
“Her ay düzenli olarak yapmaya başladığımız eğitimlerimizin ‘Şubat dönemi’ eğitimini 18 Şubat tarihinde tamamlandı. Katılımcılara belgelerini vermek üzere yaptığımız oturuma, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Programlar ve Kanser Birimi Şube Müdürü Dr. Mine Bayık da katılarak, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşekkürlerini iletti ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Katılım belgesi alan gebelerimiz de hizmetten duydukları memnuniyeti belirterek ekibimize teşekkür ettiler. Amaçlarımız doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecek olup, Yunusemre İlçesindeki tüm gebelerimizi merkezimize bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel