Manisa’nın Demirci ilçesinde 38. Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ahilik programında ilçede yılın ahisi olarak 39 yıldır ilçe sanayisinde esnaf olarak çalışan 64 yaşındaki radyatör ustası Burhan Bilgin seçildi.
Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri Gevher Nesibe ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programla kutlandı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe protokolü, esnaflar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Erkan Kara, "Ahilik ecdadımızdan kalan çok kıymetli bir miras, Dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ahilik teşkilatı, tüm insanlığın özlemle aradığı dürüst ticaretin ve karşılıklı güvenin somutlaşmış halidir. Bu kadim geleneğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.
Demirci Kaymakamı Fatih Bayram ise, "Ahi Evran ticarette ahlakı öncelemiş bir toplum önderidir. Ahi Evran’ın 3 ilkesi vardır. Elini açık tut, kapını açık tut ve dilini ve gözünü kapalı tut demiştir. Bu üç ilkeyi temel alan esnaflarımız ülkemizin dört bir tarafında ticari hayatımıza yön vermektedirler. Bu vesile ile ahilik haftamız kutlu olsun" dedi.
Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Ahilik nedir isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni başlayan öğrencilere de temsili önlük giyim töreni yapıldı.
Programda ilçedeki meslek odaları tarafından belirlenen genç girişimci, kadın girişimci ve mesleğinde 25 yılını tamamlayan esnaflara da teşekkür belgesi verildi.
2025 yılı ahisi seçilen 39 yıllık radyatör ustası Burhan Bilgin’e ahilik kıyafeti, belgesi ve plaketi de Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara tarafından verildi.