Öne Çıkanlar manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi belediyesi büyükşehir belediyesi salihli

Bayrak ve Ezan Bayraktepede Bir arada

 Bayrak ve Ezan Bayraktepede Bir arada

Selendi Kaymakamı Murat Aydın’ın öncülüğünde, 1514 metre yüksekliğindeki en yüksek dağ olan Karataş’a (Bayrak Tepe) yürüyüş düzenlendi. Selendi Şehitleri ve Manevi büyüklerinin kabirlerinin de da ziyaret edildiği etkinliğe ilgi büyüktü. 

Doğaseverler yürüyüşe Eski Çıkrıkçı mahallesinden kalıntı Cami minaresinden başlayan yürüyüş Yenice Mahallesi Eşemenler sokakta sona erdi.

Şimdiye kadar herhangi bir sportif ve kültürel faaliyetin yapılmadığı Karataş Bayraklı dağı, zengin doğasıyla süslü yabani çiçeklere, hayvanlara ve yabani atları ile dikkat çekiyor.

Karataş (Bayrak Tepe) Dağında Demirci Akıncıları 2’nci müfreze Kumandanı Usturumcalı(Makedonya) Halil Efe’nin, Kandırmış Sultanın Mezarı ziyaret edilip İlçe Müftüsü Ramazan Arba tarafından tüm şehitler adına Kuranı Kerim Okunarak dualar yapıldı.

Kaymakam Aydın  yaptığı açıklamada, ''Bizler için bu eziyetlere katlanan ve canlarını çekinmeden feda eden şehitlerimize, vefa adına yapılacak bu ziyaretleri geleneksel hale getirmeyi arzu ediyoruz. Vatan Şehitlerine vefa borcumuz var.Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Bu dağ adını bir efsaneden aldığı söylenir. Bir sultan varmış. Bu sultan askerleriyle beraber muharebe için giderken yolu bu dağın zirvesine rastlamış. Burada emrindeki askerlerle birlikte konaklamaya karar vermişler. Dağın zirvesi Ege Bölgesinin birçok yerinden kendini göstermektedir.1514 metre civarında yüksekliği olan bu dağa sultan ve askerleri bir rivayete göre düşman askerlerini gözetlemek için çıkmış olabilecekleri söylenmektedir. Burada konaklarken oldukça susadıkları ve sultandan su bulmaları gerektiğini söylemişler. Sultan da askerlerine dağın zirvesinde İken olduğu yeri kazmalarını ve altında ki suyu çıkarmalarını söyler. Askerler sultana bu zirvede suyun olmayacağını söyleyerek onun bu sözüne pek itibar etmezler. Sultan kendisi orayı asasıyla kazar. Kazılan yerden suyun çıktığını askerlerin hayretler içinde izlerler. Oradan çıkan su oldukça bol olduğundan askerler kana kana bu sudan içer susuzluklarını giderir ve bu söylem zamanımıza kadar gelir’’ . Dedi.

Selendi ilçe Müftüsü Ramazan Arba ve İlçemiz Yağcı Mahallesi Camii İmam-Hatibi Recep Yuca’nın Katataş Bayrak tepede Okuduğu çifte ezan, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplaması üzerine. Kaymakam Aydın ‘’Buraya bir ses sistemi kurularak İlçemizin Tüm Ezanları, Tüm Salaları buradan yankılanır. Burada eskiden OLAN Bayrak direğinin ve Bayrağımızın en geç bir ay içerisinde Bayrak Tepe’deki aynı yerine yapılıp dikileceğini Selendi Kaymakamı olarak ben söz veriyorum. Tüm herkes üzerine düşen sorumluluğu yapacaktır diye umut ediyorum. Dedi.

Bunun üzerine Kayalar Şirketler Grubu Başkanı Yunus Kaya, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çimen, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik, Kaymakam Aydın’a destek vererek bir ay içerisinde Bayrak Tepe de verilen sözün yerine getirileceğini belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel