Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu demokrat gazeteciler ve yazarlar derneği

Başkan Çerçi muhtar eşleriyle bir araya geldi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu kez muhtarlarla değil eşleriyle bir araya geldi. Bayanlara belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Çerçi, ”Hayatı güzelleştiren, yaşamaya değer kılan kadınlardır. Kadınlarımızın tutacağı ışık bize yol gösterecektir” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerin muhtar eşleriyle biraraya geldi. Çetinkaya Pastanesinde gerçekleştirilen programa Başkan Çerçi’nin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bayık, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Ümit Atman ve Ayşe Doğdu ile muhtar eşleri katıldı.

‘Kadın istedikten sonra her şeyi başarır’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, “Belediye Başkanımız kadına ve çocuğa çok destek olan, bu konuda pozitif ayrımcılık yapan bir isim. Sizleri önemsiyoruz. Çünkü eminim sizler, eşlerinizden daha fazla mahallelerinize dokunuyorsunuz, insanlara dokunuyorsunuz. Mahallenizin sorunlarına daha fazla hakimsiniz. Bayanlarımıza yönelik olarak açtığımız lokallerimizde düzenlediğimiz kurslarımıza şimdiye kadar yaklaşık 20 bin bayanımız katıldı. Kurslara katılan kadınlarımız için daha başka neler yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz diyerek bunun çalışmasını yapıyoruz. Mikro Kredi Uzmanlarımız ile görüşerek, sizlere nasıl katkıda bulunabiliriz bunun araştırmasını yaptık. Faizsiz, kefilsiz, küçük de olsa sizlere birer kredi imkanı verilmesini sağlayacağız. İnşallah sizlerden gelen her türlü talebe de elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Kadın güçlüdür, kadın istedikten sonra her şeyi başarır” şeklinde konuştu.

‘Anaerkil bir kültüre sahibiz’

Mahallelerinin sorunlarına en az muhtarlar kadar eşlerinin de vakıf olduğunu, bu nedenle muhtar eşlerinin de hizmet noktasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise kadınları önemsediklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Çerçi, “Bizim kültürümüzde ataerkil bir aile yapımız var deriz, ancak bence biz anaerkil bir kültüre sahibiz. Erkek ailenin reisidir lakin evde annenin dediği olur. Hayatı güzelleştiren, yaşamaya değer kılan kadınlardır. Bu nedenle kadınımızın sorunları, istekleri bizim için çok önemli. Kadınlarımızın tutacağı ışık bize yol gösterecektir. Siyasetçi olarak erkeklerimize daha kolay ulaşabiliyoruz. Ancak kadınlarımız evin içerisinde oldukları için, onların vizyonunu, bakış açılarını öğrenmek daha zor. Onun için de bu tür etkinlikler düzenleyerek, sizlerle bir araya gelmek ve bakış açılarınızı, vizyonlarınızı almak, değerlendirmek, not etmek, toplum adına, şehir adına önemlidir” dedi.

‘Sosyal belediyecilikte adım adım ilerliyoruz’

Sosyal belediyeciliği önemsediklerini aktaran Başkan Çerçi, “Belediyecilik sadece yol, kaldırım, park yapmak değildir. Belediyecilik her şeyden önce insana dokunmaktır. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, çocuğuyla engellisiyle, kimsesiziyle bir toplumuz. İnsan yoksa şehir neye yarar. En önemli şey topluma hizmet, insana hizmettir. Biz henüz 3 yıllık bir belediyeyiz. Göreve geldiğimizde sosyal tesisimiz yoktu. Şu anda hanım lokallerimiz, kültür merkezlerimiz, aile yaşam merkezlerimiz, çocuk bakım evlerimiz, taziye evlerimiz var. 15 tane sosyal tesisimizi hizmete soktuk. Bunların sayısını arttırmayı, daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kurumlar sayesinde mahallelerdeki insanlarımıza ulaşma imkanı buluyoruz. Hanım kardeşlerimiz, lokallerimizde kurslarımıza katılarak, hem sosyalleşiyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Lokallerimize yoğun bir ilgi var. Bu ilgi bizlere önemli bir eksiği giderdiğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Toplantının sonunda muhtar eşlerinin görüş, istek ve talepleri dinlendi. Buluşmadan memnun ayrılan muhtar eşleri, Başkan Çerçi ve çalışma ekibine teşekkür ederek toplantının kendileri açısından da çok verimli geçtiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
YunusemreBelediye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel