Değerli Dostlarım Bugün 19.05.2023 Mübarek CUMA günüdür Kendini herkesten üstün tutmaya, büyüklenmeye KİBİR denir.

   Kibir insanı küçülten bir davranış olmakla birlikte aynı zamanda kişinin kendisine de zarar veren bir özelliktir. Kibir kurtulması çok zor bir hastalıktır. Bu hastalık insana kötü bir bakış açısı vermekle kalmaz, bir kurt gibi insanı adeta yer bitirir. Bir insan kibirli davranarak aslında en büyük kötülüğü kendisine yapmış olur. Haliyle kendini beğenmek gibi yanlış bir davranışta bulunan biri yanlızlaşır. Kibrin insana yalnızlık ve acıdan başka hiçbir etkisi yoktur. Kibre kapılan kişilerin bskıi açıları insanı incitir. Bu da iletişim sorunlarına anlaşmazlıklara yol açar. Kibirlenmek insanın kendini küçük düşürmesine neden olan kötü bir duygu ve davranıştır. İnsanlar kibirlendiği zaman güzel olmaktan uzaklaşır ve çirkin bir görünüme sahip olur. ALLAH 'ın yarattığı hiçbir insanın diğer insana üstünlüğü olamaz. Hepimiz canız ve bir gün vaktimiz gelince bu dünyadan veda edeceğiz. Üç günlük dünya için kimseyi hor görmeye, kimseye tepeden bakmaya değmez ve buna da hakkımız yoktur zaten. Öbür dünyada insan olan kazanacak, tevazu sahibi olan kazanacak Kibir aynı zaman da kişinin kendisine saygısının olmadığını ve kendisini sevmediğinin de göstergesidir. Kibirli insanlar samimi olmayan, soğuk kimselerdir. Efendimiz insanlara merhamet etmeyene ALLAH da merhamet etmez buyurmuştur. Kibirden kurtulmak insanların rahatlayarak huzuru bulmalarını sağlar. Hoşgörü ve değerler kibirden kurtulduğumuz zaman ortaya çıkar.Alçak gönüllülük kibrin aksine çok güzel bir davranıştır ve kişi bilgi sahibi olup başarılı işler ortaya koydukça alçakgönüllü olmayı öğrenmelidir. Kibir ne kadar kötü ise alçakgönüllülük de o kadar iyi bir özelliktir. Bu nedenle her zaman kibirden uzak durmalıyız. 

     Kendinin kıymetini bil, kendini sev, kendine değer ver, kendinle barışık ol diye. Kendini sevmeyen insan mutsuzdur, eziktir ve komplekslidir. Eksik taraflarıyla yüzleşme cesareti yoktur. Dışa yansıttığıyla içte yaşadığı bambaşkadır. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel