Değerli Dostlarım Bugün 28.07.2023 Mübarek CUMA günüdür. Bir kimsenin ya da bir insan topluluğunun Kendine özgü olan onu başkalarından ayıran  duygulanmaya davranış biçimine ve  tutumuna KARAKTER denir. 

      Bir insanda bulunması gereken en önemli değer iyi bir karakter yani sağlam bir kişiliktir. Karakteri çok iyi olan bir insanla her konuda anlaşabilir onunla hayatınızı güzelleştirebilirsiniz. Bir insanın çok parası malı mülkü olabilir ama  karakteri iyi değilse onun hiç bir anlamı olmaz. Bu yüzden herşeyden önce karaktere önem vermek gerekir. Çünkü karakter insanın aynasıdır. İnsanları sahip olduklarıyla değil karakteriyle severiz. Sahip olunan varlıklar geçici şeylerdir. İnsan ilişkilerinde önemli olan karakter yapısıdır. Oysa karakter bir insanda her zaman olan kalıcı bir özelliktir. Kişi eğer yalancı , iftiracı , ipiyle kuyuya inilmeyen , dengesiz, güvenilir olmayan , dolandırıcı , emanete  riayet etmeyen , iki yüzlülüğü ahlak edinen ve ahlaktan yoksun olan , menfaatleri için her şeyi yapan bir kimse ise böyle kişiler karaktersiz tiplerdir ve topluma zarar verirler . Sözlerine güven olunmaz ve insanlar bu kişiler ile zaman geçirmek istemez ve bir iş yapmak istemezler . 

    Çünkü karaktersiz olan insandan her şey beklenir , çıkarı için yapamayacağı iş yoktur ve erdemli olmaktan uzaktır .Kişi eğer karakterli bir kimse ise ; insanlara iftira atmaz , sözünün eri olur , o kişide yalan, olmaz , dolandırıcılık olmaz , kendisine verilen emanete sahip çıkar , insanlarla küfürlü ve kaba saba konuşmaz ,  insanların arkasından atıp tutmaz , dedikodu yapmaz , erdemli ve ahlaklı insan olur . Bu şekilde olan karakterli insanlardan zarar gelmez ve yaşadığı topluma da böyle insanlar faydalı örnek olur değer katarlar  Bundan dolayı her vakit karakterli bir insan olmalı ve davranışlarımızla ve yaşantılarımızla insanlara örnek olmalıyız . Karakter daha küçük yaşlarda iken içinde yaşanılan toplumun değer yargılarının benimsenmesi ile şekil alan bir kişilik özelliğidir. İnsanlar karakterli olmalı ve karaktersiz davranışları varsa bunları bir an önce düzeltmeli ve kendine çeki düzen vererek karakterli bir insan olmalıdır.  Kısacası insanların benimsediği ya da tutturduğu yol tabii ki birbirinin aynısı olacak diye bir şey yok. 

     Bir insan doğru bildiğinden şaşmıyorsa karakter olarak mücadeleci, tutarlı kararlıysa aklı yerinde bir kişilik özelliğine sahiptir. İyi bir karakteri oluşturan parçalar sadakat ve merhamettir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel