Değerli Dostlarım Bugün 26.05.2021 Mübarek CUMA günüdür. Saygı görmeye, değerli bulunmaya, güvenilir olmaya İTİBAR denir.

    İtibar, bireyler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Olumlu bir itibar; yaşamda güven, arkadaş, özgüven, mutluluk ve para isteklerimize ulaşmak gibi önemli bir araç görevi görür.İtibar, psikolojik ihtiyaç ortaya çıktığında devreye girer. İyi bir itibara sahip olmakla birlikte kendine saygı, başarı, anlam ve kişinin potansiyelini gerçekleştirme isteği ortaya çıkar. İtibar göz ardı edilmeyecek kadar önemlidir. İtibar en değerli varlıklar arasında karşımıza çıkmaktadır, Uzun vadeli duyguları, sahip olunan değerleri, düşünceleri içine alan önemli bir kavramdır. Yaptığımız hareketlerle, konuşmamız sırasındaki kullandığımız jest ve mimiklerimizle, bazen oturup kalkmamızla bile yıllarca süren saygınlık halimiz yerle bir olabilir. Ani bir karar, yönetmekte zorlandığımız bir öfke krizi ya da beklenmedik bir el hareketimiz itibarımızı zedeleyecek bir duruma gelmemize neden olabilir. Güçlü bir itibara sahip olmak, bulunduğumuz ortamda saygı görmemiz için oldukça önemlidir. İtibarı güçlü olan kişiler  daima avantajlı olur.İtibar beraberinde güven oluşmasını sağlar. 

   İtibar sahibi olmak, bir bakıma baskı altında sakin kalma becerinizdir. Sizi hayattaki problemlerden, engellerden, zor ilişkilerden bir nebze olsun koruyan adeta katı bir yüzeydir ve aynı zamanda zorlukların içinde kendinizi geliştirmenizi ve ilerlemenizi sağlar. İtibar sahibi bir insan olduğunuz zaman sizin çabanıza gerek kalmadan zaten davranışlarınız, hareketleriniz, konuşmalarınızla karşınızdaki insanlara bir güven duygusu yansıtırsınız. Güvenilirlik eğitimle, karşınıza çıkan zorluklarla ve empati duygunuzun gelişmesiyle edinilir. Bu aynı zamanda sizin iyi bir lider olmanızı sağlayacak bir kişilik özelliğinizdir.

   İtibar üzerimize giyeceğimiz ya da ödünç alacağımız bir elbise değildir. İtibar kazanmak tutarlı davranmayı ve bir karakter bütünlüğüne sahip olmayı gerektirir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim.        Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel