Değerli Dostlarım Bugün 29.03.2024 Mübarek CUMA günüdür İnsanın iki ya da daha fazla seçenek arasından kendisi için en uygun olanı seçme gücüne İRADE denir. 

     Canlılar arasında iradesi olan tek varlık insandır. İrade insanı hareket ve davranışlarını kontrol eden bir güçtür. Bireyin bir davranışı yapma veya yapmama konusunda aldığı bütün kararlar ve seçimler iradenin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Çünkü sadece insana düşünme ve karar verme gücü verilmiştir. İrade, bir anlamda kişinin önce kendini bilmesi demektir. İrade hem seçmek hem de seçtiğin şeyi hayata geçirme gücüdür. Örneğin, bir kişinin yaşayacağı şehri, öğrenim göreceği okulu ya da evleneceği kişiyi seçmesi, iradedir. İrade sahibi olmak içinse önce akıl sahibi olmak gerekir. İrade, 6 yaşından sonra oluşmaya başlar ve ilk gençlik döneminde olgunlaşır. İradenin oluşması için, kişinin önce kendini tanıması gerekir. İradenin güçlenmesi birçok farklı parametreye bağlıdır. Öncelikli olarak kişinin kendine ve seçimlerine güvenmesi gerekir. Karakterin gelişim sürecinde, içinde yaşadığı toplumu tanımak da iradenin güçlenmesi yolunda atılan en önemli adımlardan biridir. İradeye sahip olan insanlar doğru ve yanlışı ayırt edebilmektedir..İrade okul öncesi döneminde gelişse de yaşamın her alanında geliştirilebilir. Bireyler geleceğe dair kararlar alırken daha iradeli davranmaya yatkın olurlar

    Gelecekle ilgili hedefler belirleyip o zaman boyunca belirlediği hedefler doğrultusunda adımlar atması iradeyi geliştirmek için önemlidir. İnsanın yaşamı boyunca hedefleri olması ve bu hedefe bağlı kalması iradeyi güçlendirmektedir. Küçük hedeflerle yola çıkmak başarısız olma riskini azaltacaktır. Ruhsal travmalar, kayıplar, hayal kırıklıkları, depresyon, kaygı bozukluğu, şizofreni gibi ruhsal hastalıklar da beynin işlevlerini bozarak iradeyi zayıf düşürürler. Bahsedilen sebeplerle ortaya çıkan irade zayıflığının en sık sebep olduğu ruhsal bozukluk alkol ve madde bağımlılığıdır. İrade sağlam olduğunda adeta ilahi bir güce dönüşür ve insanın olmasını istediği ve ciddi bir şekilde inandığı her amacının gerçekleşmesini sağlar. Güçlü istek ve irade, zihnin beden üzerinde fiziksel enerji üretmesi şeklinde etkisini gösterir. Fiziksel enerji, beynin odaklandığı amaç üzerinde yoğunlaşır ve güçlenir.İradeli olmak istikrarı ve sürekliliği sağlamaktır. 

 
     Güçlü bir irade, kişinin başarılı olmasının ve hayatındaki hedeflerine ulaşmasının temelini oluşturur. Güçlü bir irade, kişinin kendini motive etmesini, kendini sürekli geliştirmesini, hayallerini gerçeğe dönüştürmesini ve zorlukları aşmasını sağlar. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel