Değerli Dostlarım Bugün 07.04.2023 
Mübarek CUMA günüdür. Bir kişiye, bir şeye, ALLAH'a,herhangi bir görüşe duyulan bağlılığa İNANÇ denir.

     Bir şeyi yapmadan önce buna inanmalı çünkü İnanç başarmanın yarısıdır, Kendimize güvenmeli ve inanmalıyız
Hayattaki amaçlarımıza ulaşmak için  inançlı ve kararlı olmak gerekir. İnsan  bir işe başladığında  inanmayarak  başlarsa o işte başarılı olamaz.  Onun için önce inanç sonra ise çalışmak şarttır. İnancın ve kararlılığın olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün olamaz. Çünkü inanç yoksa ruh yoktur,  canlılık yoktur, yaşamın   rengarenk yüzü yoktur. Karar yoksa da tutarlılık yoktur,   o işe ulaşma azmi gerçekten yoktur. Bunun için  önce  inanç ve karar olması gerekir. Zorlu yollardan düz yola çıkma istiyorsak zamanın kıymetini bilmeliyiz, kendimize güvenerek işe başlamalıyız. Başarılı olacağımıza dair inancımızı kaybetmemeliyiz. Durmadan, çalışarak ilerlemeye ve başarılı yollara  gitmeye devam etmeliyiz. İslam dininin inanç esasları genellikle herkesin anlayabileceği kadar sade ve yalın olmaktadır. İnanç esaslarına göre kul ile ALLAH arasına hiç kimse ya da hiçbir kurum giremez. İslam'ın inanç esasları temel olarak Müslümanlara korku ve ümit arasında yaşamasını öğütlemektedir. Bu durum ebedi kurtuluşun da yoludur. İslamiyet dini açıdan en mükemmel olanı temsil etmesi olarak bilinir. İslam inanç esaslarının temeli çok önem taşımaktadır. İslam dininin inanç esaslarına her Müslüman kişinin mutlaka hiç şüphe etmeden inanması gerekmektedir.

   Her yaratıcılığın ardında onu destekleyen bir inanç vardır. istekler ve hevesler gelip-geçicidirler, ama mucizeleri meydana getiren tek şey inançtır.Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseniz de davamdan vazgeçmem Hz. Muhammed (sav) CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel