Değerli Dostlarım Bugün 14.07.2023 Mübarek CUMA günüdür Özü sözü bir olmayan, dürüst olmayan kimseye İKİ YÜZLÜ denir.

     İkiyüzlülük, olduğu gibi görünmemek veya göründüğü gibi olmamaktır. İki yüzlülük. Sahtekarlık, dolandırıcılık  hainlik gibi şeyler ile itham ettiğimiz insanlardır.  Yani aslında sahip olduğumuz özelliklerden farklı davranmak veya nabza göre şerbet vermektir. İyinin yanında iyi; kötünün yanında kötü gibi davranmaktır. İkiyüzlü insan, şahsiyetsiz insandır. Çünkü bir kişiliği değil, birden fazla kişiliği bulunmaktadır. Birden fazla kişilik sahibi olmak ise bir anlamda kişiliksiz olmak demektir.Toplumda, kendisinden zarar gelebilecek en tehlikeli insanlar, ikiyüzlü insanlardır. İkiyüzlü insanlarda oturmuş bir kişilik yoktur. Hatta kişilik bile yoktur; 

     Çıkarlarına göre farklı zamanlarda veya farklı kişilere karşı farklı davranmak dinimizce de yasaklanmıştır. Yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirenler, kuyumuzu kazanlar  ikiyüzlü insanlardır. Ne olduklarını belli etmezler. Bize iyi yüzlerini gösterirler; oysa perde arkasında kapkara bir kişilikleri vardır. İnsanın bu hayatta bir duruşu olmalı ve o duruşun peşinden gidilmelidir. Gerçek bir fikir sahibi olamayanlar, farklı mekanlara veya kişilere göre farklı maskeler takınanlar asla ilerleyemezler. ”Rotası belli olmayan bir gemiye, hiçbir rüzgar yardım edemez.” Bu kişiliğe sahip insanlar, menfaatleri için şekilden şekle girer,  azıcık menfaat için el etek öperler.  Ülkemizde ve dünyadaki terör olayları, isyanlar, eylemler ve benzeri faaliyetler iki yüzlülükten doğar. 

  İnsan kişiliğinden asla ödün vermemelidir. Gerçek kişiliğini ortaya koymalı, nasılsa öyle görünmelidir. Bunu başaramıyorsa bile, nasıl görünüyorsa, gerçekte öyle olmak için gayret etmelidir. ikiyüzlü olmaktan sakının, harbi olun. Gerçeğiniz neyse o olun. İnsanların sizin için ne düşündüğü önemli olmasın. İkiyüzlü insanları ne insanlar ne de ALLAH sever. Böyle insanların yaptıkları ibadetler de boşunadır. İnsan daima doğru yolu gözetmelidir. İnsanların iyiliğini istemeli, bunun için çabalamalıdır. Seviyor gibi göründüğü, yüzüne gülümsediği kişilere asla kötülük etmemelidir. Ya onları gerçekten sevmeli veya sevmiyorsa seviyor gibi görünmemelidir.

Bugün varız yarın yokuz. İki dakika sonrası için kalbimizin atacağına dair bir garanti varmı? Yok. Madem ki hepimiz barış istiyoruz. Madem ki biz iyiyiz. Madem ki biz herşeyden evvel insanız. Yarın yeni bir hayat olsun bizim için. CUMA mız mübarek olsun, Hayırlı CUMA lar dilerim, Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel