Değerli Dostlarım Bugün 14.04.2023 Mübarek CUMA günüdür. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumuna HOŞGÖRÜ denir. 

     Dünyanın en güzel duygusu, hatta duyguların anası sevgidir. ALLAH , bize sevmeyi emreder. İnsanları, hayvanları, bitkileri, her şeyi... ‘’Yaratılanı sev, Yaratan’dan ötürü.’’ diyen Yunus Emre, sevginin ve hoşgörünün değerini vurgulamıştır. Hatasız, günahsız olan yalnızca ALLAH 'tır. İnsanoğlu, yapısı itibarıyla isteyerek veya istemeyerek hata yapabilen bir varlıktır. Hoşgörü, insanların hatalarını anlayışla karşılamak, onları hoş görmektir. Her insan bize karşı bilerek veya bilmeyerek hata yapabilir. Hata yapan her insanı hayatımızdan çıkarmak, onları ayıplayıp dışlamak pek doğru bir davranış değildir.

     Aksine, insanları hatalarından dolayı affetmek, hatalarını hoşgörü ile karşılamak büyük bir erdemdir. İnsanların davranışlarını hoşgörü ile karşılayarak aslında onlara hatalarını düzeltmeleri için bir fırsat vermiş oluruz. Bu insanları hoş görmeyip ayıplar veya rencide edersek, yahut cezalandırmaya kalkarsak durum ters tepebilir ve o insanlar kendilerini düzeltmek yerine daha da kötü hale gelebilir. Ancak onları hoşgörü ile karşılarsak belki kalpleri yumuşar ve hatalarını anlayarak düzeltme eğilimine girebilirler.

     Bizi yaratan ALLAH , affetmeyi, kulunu hoş görmeyi sever. Bizler de insanları hoşgörü ile karşılarsak hem o insanların sevgisini ve saygısını kazanırız hem de ALLAH 'ı mutlu edecek bir davranışta bulunmuş oluruz.Bu nedenle insanları daima hoş görmeli, onları iyilikleriyle kötülükleriyle, doğrularıyla, yanlışlarıyla kabul etmeliyiz. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel