MANİSA (İHA) – Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, yaşlılık oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Manisa yerelinde düşündüğümüz zaman 13,2 yaşlılık oranıyla müthiş bir hızla yaşlandığımızı görüyoruz. Türkiye ortalaması da aşağı yukarı 3 puan üstündeyiz" dedi.
Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde II. Yaşlılık Şurası kapsamında, toplumsal hafızanın taşıyıcısı olan yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve veriye dayalı hak temelli yaşlanma politikalarını geliştirmek amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Yaşlılık Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, "Bu ömrümüzün üçüncü aşaması. Yaşlılık, çocukluk, gençlik evrelerinden sonraki en uzun aşamalardan bir tanesidir. Biz kurum olarak bu güzel insanlara bu alanda hizmet vermenin şerefini ve onurunu yaşıyoruz. Bugün burada bulunma amacımız tabi ki sorunlar, sorunlara karşı üretilmesi gereken çözümler. Ama sadece bugünle ilgili değil yapacak olduğumuz bu çalışma yarınlara ait bir çalışma. Bu miras gelecek nesillere de aktarılması gereken bir miras olarak düşündüğümüzden bugün çok anlamlı çalıştayı gerçekleştirmek istiyoruz. Manisa yerelinde düşündüğümüz zaman 13,2 yaşlılık oranıyla müthiş bir hızla yaşlandığımızı görüyoruz. Bu tabii çok önemli bir veri. Türkiye ortalaması da aşağı yukarı 3 puan üstündeyiz. Tabii burası bir turizm kenti, burası bir sanayi şehri, burası bir tarım şehri. Aileler burada herkes evde en az belki bir, iki kişi çalışıyor. Dolayısıyla ebeveynlerimiz, büyüklerimiz bizim annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz aileler tarafından bakılmakta zorlanılıyor. İnsanlar geçim derdinde. Manisa genelinde söyleyeceğimiz her şey Türkiye geneline de yansıyan problemlerin çözümü konusunda bize ışık tutacağına inanıyorum" diye konuştu.
Programda huzurevi sakinleri de söz alarak istek ve taleplerini dile getirdi. Sağlık hizmetlerinden sosyal etkinliklere, ulaşımdan bakım hizmetlerine kadar farklı konularda öneriler sunan katılımcılar, kendilerine verilen bu söz hakkının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
Çalıştaya, Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit Atman, kamu kurumlarının ildeki temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gönüllüler, yaşlılık alanındaki meslek grupları katıldı.

 Taş Medreseli Ülkücüler, Manisa’da buluştu
Taş Medreseli Ülkücüler, Manisa’da buluştu Selendi’de okul servisleri sıkı denetimden geçti
Selendi’de okul servisleri sıkı denetimden geçti Sağlıklı hayat merkezlerinde MHRS’den randevu dönemi başladı
Sağlıklı hayat merkezlerinde MHRS’den randevu dönemi başladı Turgutlulu kadınlar Gazze’ye destek için sarma sarıyor
Turgutlulu kadınlar Gazze’ye destek için sarma sarıyor Soma’da Tekvando Şöleni: 27 Kulüp, 270 Sporcu!
Soma’da Tekvando Şöleni: 27 Kulüp, 270 Sporcu! Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı Büyük Düşünüyor
Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı Büyük Düşünüyor Manisalı Emniyet Müdüründen Kahramanca Müdahale
Manisalı Emniyet Müdüründen Kahramanca Müdahale Manisa Kent Konseyi’nden protokol ziyaretleri
Manisa Kent Konseyi’nden protokol ziyaretleri Kütahya Simav Anahtar Parti'de 1. olağan kongre yapıldı
Kütahya Simav Anahtar Parti'de 1. olağan kongre yapıldı Ümit Uysal CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı
Ümit Uysal CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı Varank: "Özgür Özel seri halinde yalan söylemeye devam ediyor"
Varank: "Özgür Özel seri halinde yalan söylemeye devam ediyor" AK Parti İl Başkanı Süleyman Turgut Halkın İçinde: Sorunları Dinliyor, Çözüm Üretiyor
AK Parti İl Başkanı Süleyman Turgut Halkın İçinde: Sorunları Dinliyor, Çözüm Üretiyor Metruk binada çıkan yangın korkuttu
Metruk binada çıkan yangın korkuttu Manisa’da 83 yapı depremden etkilendi
Manisa’da 83 yapı depremden etkilendi Balıkesir’deki deprem Akhisar’da da  hissedildi... Deprem anı kamerada
Balıkesir’deki deprem Akhisar’da da  hissedildi... Deprem anı kamerada Depremde Gördes’te bir evin tavanı çöktü
Depremde Gördes’te bir evin tavanı çöktü 
           
       
       BAHÇELİ'DEN SERT SÖZLER
          BAHÇELİ'DEN SERT SÖZLER
         YENİ KAYMAKAMDAN ÇAT KAPI ZİYARET
          YENİ KAYMAKAMDAN ÇAT KAPI ZİYARET
         Hava Değişimi İçin Memleketine Gelen Asker Hayatını Kaybetti!
          Hava Değişimi İçin Memleketine Gelen Asker Hayatını Kaybetti!
         Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü
          Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü
         
         
         
         
         
        






 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            


