Öne Çıkanlar Manisa Spil Spor Kulübü Esere Merhamet 32 yıllık bekçi emekli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğandan ABD Açıklaması Yıldırım düştü 12 hayvan telef oldu

Atık lastiklerle kale gibi duvar ördü

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir çiftçi, artık ömrünü tamamlamış olan yüzlerce araç lastiğinden bağ evinin önüne set duvar ördü. tamamen lastik ve içleri topraktan oluşan geri dönüşümün en güzel örneklerinden birini sergileyen duvar hem toprak kaymasını önledi hem de çiçek ve sebzelere yuva oldu.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi Emcelli Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Ahmet Tosun, 7 yıl önce bağ evinin önünde olabilecek bir toprak kaymasını önlemek için farklı bir yöntem geliştirdi. Beton set duvar yerine maliyeti daha az olan üç tır dolusu ömrünü tamamlamış traktör ve kamyon lastiğiyle kale gibi bir duvar ören Tosun, hem evini korudu hem de geri dönüşüme örnek oldu.

Artık ömrünü tamamlayan ve kullanılamaz halde olan araç lastiklerinden kurduğu duvar sayesinde bağ evini tamamladığını kaydeden Ahmet Tosun, "Bu duvarı yapmak için 3 tır dolusu lastik getirdim. Yetmeyince traktörlerle de çevreden lastik getirdim. uzunluğu 30 metre. Evin önüne böyle bir duvar ördük hem daha ucuz olduğu için hem de atık lastikleri değerlendirmek için bu duvarı ördüm." diyerek, lastiklerin aralarına çiçekler ve sebzeler ekerek duvarı da değerlendirdiğini anlattı.

(SC-

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel