Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Selendi Kaymakamlığından Tanıtım Atağı

 Selendi Kaymakamlığından Tanıtım Atağı

Selendi, Leader Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde seçilen iki ilçeden biri. Selendi kaymakamlığı proje çalışmaları içerisinde yer alan tarımsal faaliyetleri ve Yelimere kanyonu ile Ata sporu cirit ile ilgili çalışmaların tanıtımı için yürüyüş etkinliği düzenledi.

Yürüyüşe Kaymakam Murat Aydın , Kamu kurum ve kuruluşları daire amirleri ve personeli, Siyasi Parti Temsilcileri, Odaların temsilcileri, Manisa, Usak, Salihli Selendi tanıtım dernek temsilcileri ,Selendi zafer atlı spor kulübü ve STK temsilcileri katılım sağladı.

 Terziler mahallesinde düzenlen sabah kahvaltısı ile başlayan etkinlik , Kanyon yürüyüşü ve Atasporu cirit gösterisi ile sona erdi. Kurulan Yörük çadırında Yörüklere has otlu bükme ve Yörük ayranı ikramı yapıldı.

Yürüyüş öncesi Kaymakamlığın düzenlemiş olduğu etkinlik için teşekkür eden ve Terziler Köyünün tarihçesi ile kısa bir bilgi veren Muhtar İsmail Ekim ‘’Terziler köyünün tarihi çok eskiye dayanıyor. Eski bursa Sart kervan yolunun da yanından geçtiği Yelimere Kanyonu 2 yıl önce tekrardan Kaymakamlık tarafından keşfedildi. Turizm ve Dağcılık sporu faaliyetleri açısından çok önemli bir yer olacak. Temiz havası ve bozulmamış doğası yanında içinde tarihi dokuları da barındırıyor. Biz bu güzel doğayı Tüm Türkiye ile birlikte paylaşmak istiyoruz. Herkes gelsin bu muhteşem doğa ile baş başa kalmanın huzurunu burada yaşasın istiyoruz. Bir önceki Kaymakamımız tarafından keşfedilen ve Kaymakam Murat Aydın tarafından sahiplenmesi de bizim için çok anlamlı. Biz bu güzelliklerin tanıtılmasını istiyoruz’’. Dedi.

Selendi için proje çalışmaları devam ediyor.

Selendi için dışa göçü durdurmak ve kapsamlı projeler ortaya koyarak  Selendi’de nüfusun geri dönüşünü sağlamak olduğunu ifade eden Aydın’’İnsanlar iş nerede ise evini nerde geçindirebilecekse oralara göç ediyorlar. Biz bunu durdurmak istiyoruz.

Amacımız 90 Bin nüfusa kayıtlı, 20 Bin ikameti olan Selendi’de göçü durdurabilmek ve dışarıda bulunan nüfusun dönüşünü sağlayabilmek. Bunun içinde Selendi’de kültür, turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim adına neler başarabiliriz. Selendi’lileri burada nasıl tutabiliriz, bu tarz projeler üretmek için uğraşıyoruz.

Bu kapsamda da Avrupa Birliği Ipart projesi alt bileşeni olan Leader farkındalık çalışmalarına selendi olarak başvuruda bulunduk. Katılım şartlarını yerine getirdiğimizden dolayı bu projeden faydalanacağız. Yelimere kanyonunu dünyaya Türkiye’ye, dağcılara, trekking’cilere duyurmak istiyoruz. Bu kapsamda da bugün Yelimere Kanyon’una yaklaşık 250 – 300 kişilik bir grupla yürüyüş düzenledik. Yürüyüş sonunda Aşağıda bizi Zafer Atlı Spor Kulübü Cirit ekibi karşılayacak ve Cirit gösterisi düzenleyecek Ata Sporu Cirit’in Selendi’de yaşatıldığını da buradan duyurmuş olacağız.

Tarım anlamında  Menengiç ağaçlarına yapılan aşı ile Antep Fıstığı yetiştiriciliği, Menengiç ağacı yağı, Badem ağacı ve Ceviz ağacı yetiştiriciliği projeleri ile  Zeytin, Kiwi ilgili deneme projelerimiz mevcut.

Turizm anlamında Ceviz Ağacından Kakma Tavanlı Selendi evleri projesini hayata geçirmeyi, Yağcıbedir halı ve kilimini tekrar canlandırmayı hedefliyoruz’’. Dedi.

Cirit Gösterilerinde Kaymakam Başı Çekti.

Yelimere Kanyonu Başlangıç alanına Makam aracı yerine Vatandaş ile birlikte Servis minibüsünde giden Kaymakam Murat Aydın, Cirit gösteri alanına da at üzerinde geldi.

Selendi’de Cirit Sporu ile Manisa’yı temsil eden beş ayrı Kulüp bulunuyor. Selendi ve Manisa’yı Cirit sporu ile tanıtılmasında da önemli bir görev üstleniyorlar. Ata sporu Cirit’in önemine vurgu yapan Aydın’’Cirit bizim için önem arz eden bir ata sporu Selendi olarak burada bu spora gönül vermiş insanlar var bizde Selendi olarak bu sporun unutulmaması açısından Leader projesi kapsamında da değerlendirilmesi ve bir adım daha ileri taşınabilirliğinin sağlanması düşüncesindeyiz. Selendi için Cirit’in öneminin farkındayız. Cirit hem Selendi Hem de Türkiye için Ata Sporu olması nedeni ile önem taşıyan bir değer’’. Dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel