Öne Çıkanlar mısırdaki idam kararları nurullah savaş yunusemre recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

LEADER - Selendi Dedi.
27 Eylül 2016 tarihinde Giritligil Oteli Toplantı Salonunda gerçekleşen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi"  kapsamında desteklenecek olan 2 ilçe belli oldu.

Nüfus kriterlerine uyan  Köprübaşı, Sarıgöl, Selendi, Gölmarmara, Ahmetli ve Gördes olam üzere toplam 6 ilçe arasında objektif kriterlere göre seçilen iki ilçe Selendi ve Gördes İlçeleri oldu.

Bu ilçelerde kamu, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kırsal kalkınma amaçlı (YEG) derneklerini kurarak,  yerel kalkınma stratejilerini belirlemeleri hedefleniyor. Bu kapsamda da Selendi ve Gördes ilçelerinde, ilgili kurumlarla bu hafta ve gelecek hafta içinde ilgili kurum ve STK'lar ile yapılacak görüşmeler incelemeler ve neticesinde proje start alacak.

  Geçtiğimiz günlerde “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Desteklenmesi- LEADER Tedbiri Bilgilendirme ve Değerlendirmesi için Selendi'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı LEADER Yerel Kalkınma Rehberi Dr. Seher Erkal ilçede  Ata sporu Cirit hakkında bilgi aldı ve  tanıtılmayı bekleyen Yelimere Kanyonunda incelemelerde bulunmuştu.

Selendi ve Gördesin bu tedbirlerden faydalanması  Ankara Tarım Reformlar Müdürlüğünce'de onaylanmış olması ilçelerde olumlu  karşılandı.

Süreç ile ilgili bilgi veren Selendi Kaymakamı Murat Aydın '' 30 kasıma kadar  %20 si kamu kurumu görevlisi olmak üzere 16 kişilik YEG Yerel Eylem Grublarının kurulmasını sağlayacağız. Bu oluşum sağlandıktan sonra YEG lerin çalışma ve strateji planları ile AB ye başvuru yapılması sağlanacak. Başvuru uygunluğuna göre hedeflenen kaynakların yatırımlara akışı gerçekleşecek.

Selendi için önemi açısından bakarsak. Bizim burada ki hedeflerimiz açısından önemli, hedeflerimiz gerçekten kabul edilebilir projeler.

 Menengiç ağaçlarına yapılan aşı ile Antep Fıstığı yetiştiriciliği, Menengiç ağacı yağı gibi katmadeğeri olan değerli ürünümüz var . Badem ağacı ve Ceviz ağacı yetiştiriciliği tarımsal potansiyelimizi çok daha ileri hedeflere taşımaya yönelik projelerimiz arasında. Zeytin ilçemizde deneniyor, Kiwi ile ilgili bir projemiz var.

En Önemlisi de;  Yağcıbedir Kilimi ve Atasporu cirit ile geleneksel olan, geçmiş tarihimize ayna olacak bu değerleri de  ileriye taşıyabilecek imkanlarımızın daha da artacak olmasıdır.

Bizim görülmeye değer Yelimere Kanyonumuz var üzerinde hala çalışmalarımız devam ediyor ve görülmeye değer bir potansiyeli var.

Ceviz ağacından kakma tavan ile yapılan Selendi evlerimiz var bu çalışmaların  hepsini bir araya toplayıp Selendi'yi City Slow Sakin şehir yapma hedefindeyiz. Bu hedefler ileri vadede Selendi'yi herkesin hem konuştuğu hem de uğramadan geçemeyeceği bir yer haline getirecek. Selendi'de bu potansiyel var hepimiz için hayırlısı olsun'' Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel