Öne Çıkanlar izmir istanbul Kula Devlet Hastanesi Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu enflasyon açıklaması

Kula Ekmeğine Başkent Talip

Kula’nın Meşhur ekşi mayalı ekmeğine Başkent merkezli yerli süper market zinciri Beğendik kendi marketlerinde üretimini ve satışını yapmak için Kula’ya heyet gönderdi. Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz’ın ağırladığı heyet, Kula’da karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Kula’nın tarihi ekşi mayalı ekmeğinin ünü Ege bölgesini aşarak Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın dikkatini çekti. Türkiye’nin ilk yerli sermaye ile kurulan süper market zinciri olan ve 6 ilde 45 Mağaza ile faaliyet gösteren Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. Ve San. A.Ş. Kula’nın yerli ve doğal ekşi mayalı ekmeğini Türkiye pazarına sunmak için harekete geçti. Ankara Mağazasından Kula Belediyesi’ne ziyarete gelen Yiyecek İçecek Müdürü Satılmış Demir ve Unlu Mamulleri Fabrika Müdürü Mehser Turan ve personeli, Kula Belediyesi Başkan Vekili Vedat Yılmaz ile görüşerek Kula’nın gıda kültürü hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Kula’da faaliyet gösteren Behçet Ekmek Fırını’nda, Kula Ekşi Mayalı ekmeğinin tarifini yerinde görerek yapılışı hakkında bilgi aldılar.

Kula’nın ekmeği gibi İnsanının da doğal olduğunu belirten Satılmış Demir, “Kula Ekmeğini yaklaşık üç aydır yapmaya çalışıyoruz. İlk defa Kula ekmeğini yolda geçerken aldığımızda fark ettik ki doğal ve hazzımı çok kolay. Bu ekmeği yapmak istediğimizde başarılı olamayınca Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile irtibata geçtiğimizde bizi davet etti. Kula’da araştırma yaptığımızda birçok kişi bize Behçet beyin yardım edebileceğini söylemeleri üzerine burayı ziyaret ettik. Kula Ekmeği gerçekten çok güzel, biz bu ekmeği kendi mağazamızda üreterek, kendi tezgahımıza koymak istiyoruz. Biz Beğendik olarak unlu mamüllere ayrı bir önem veriyoruz. Kula’nın da fark yaratan bir ekmeği olduğu için bu ekmeği Başkent Ankara’ya götürmek istiyoruz. Bu doğal lezzeti Ankaralı’lara tattırmak istiyoruz. Kula’da beklemediğimiz bir ilgi ile karşılaştık. Kapıdan ilk girdiğimiz anda bizi karşılayan hanımefendiden, Harun Bey, Kamil Bey, Ziya Bey, meclis üyeleri ve Başkan Vekili Vedat bey bizle çok ilgilendiler. Ayrıca Behçet Bey mayanın tarifini vermese de bizle çok ilgilenerek ekmeğin yapılışını gösterdiği için teşekkür ederim” dedi.

Kula ekmeğinin özelliğinin, içinde hiçbir katkı maddesi olmadığını ifade eden Behçet Gökdere, “Kula ekmeği, eskiden evlerde annelerimizin emeği ile taş fırınlarda yapılıyordu. Son zamanlarda bu doğal ekmeği daha fazla kişinin tüketebilmesi için büyük fırınlarda daha çok insana ulaşacak şekilde hazırlıyoruz. Ekmeğimize olan ilgi bir Kulalı olarak bizi memnun ediyor” diye konuştu.

Başkan Vekili Yılmaz, “İnşallah insanlar bu doğal tatları, çevreyi yerinde görmek ve tatmak için Kula’ya gelir”

Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, Kula Ekşi Mayalı Ekmeğine Türkiye’de ilginin arttığını belirterek, “Kula Kültürel zenginliği ile Türkiye’de marka olma yolunda ilerliyor. Belediyemizin, Türkiye’nin İlk ve Tek UNESCO Sertifikalı Jeopark’ı ile Dünyada duyurduğu doğa güzelliklerinden sonra gıda kültüründe de yavaş yavaş Türkiye’de adından söz ettiriyor. Türkiye’de geniş bir ağa yayılan bir süper marketin ekmeğimize talip olması göğsümüzü kabarttı. İnşallah insanlar bu doğal tatları, çevreyi yerinde görmek ve tatmak için Kula’ya gelir” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
KulaEkmeği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel