Değerli Dostlarım Bugün .09.06.2023 Mübarek CUMA günüdür. İnsanların bir amaç koyup ; Bu amaç uğruna bir şeylerden vazgeçmesine FEDAKARLIK denir. 

     Fedakârlık, sağlam bir karakterin işaretidir. Mutluluk ancak fedakârlıkla kazanılır. Kendine güven olan yerde, mutluluk olur. Mutluluk olan yerde, fedakarlık vardır. Ve fedakarlık yoluyla insan, gerçek insan olduğunu anlar. Bencillikten kurtulamadığınız müddetçe, hayatta değerli hiçbir şeyi başaramazsınız.
Gerçek mutluluk, fedakarlık ruhunda yatar. Fedakarlık ruhunu geliştirdiğiniz takdirde iç huzura kavuşacak, üzüntülerden, sıkıntılardan hatta hastalıklardan bile uzak kalacaksınız. İnsanlar, aile hayatını, evi, araziyi ve başka çeşit serveti terk etmeyi fedakarlık saymaktadırlar.  Fakat bunların hiçbirisi de fedakarlık değildir! Bunları insan kolayca yapabilir. İstenilen şey, aşırı isteklerimizden, bencil düşüncelerimizden, kıskançlık, öfke, hırs, kibir gibi kötü huylarımızdan vazgeçmektir. İşte gerçek fedakarlık budur.
 
   Eğer fedakar ruhlu iyi bir insan olursanız, bir kısım insan sizi takip edecektir. Eğer davranışlarınız iyi değilse, yüzünüze bakan bir insan dahi olmayacaktır. Etrafınızda sadece karaktersiz insanlar olacaktır. Bu da yaşantınızda size hep mutsuzluk getirir.
Gerçek fedakarlık, bu insani değerlerin günlük hayatımızda devamlı olarak uygulanmasında yatar. Yaşamımız sırasıyla Hakikat, Doğru Davranış, İç Huzur ve Sevgi'yi takip eden devamlı bir yolculuk olmalıdır. Bu değerler kalbimizin içine işlemeli ve bedenimizin her hücresine akmalıdır.İnsan, kişisel çıkarların üstüne çıkarak fedakarlık ruhu içinde başkalarına yardım etmelidir. İşte ancak o zaman, o insana gerçek bir insan denebilir; sadece eğitim insanı insan yapmaz.

     İnsanı insandan ayıran özelliklerden biride fedakarlıktır.Bir insanın sana verebileceği değil, senin için nelerden vazgeçeceği önemlidir. Nе yаşаmаk nеfеs аlmаktır, nеdе ölmеk nеfеssiz kаlmаktır. Yаşаmаk sеni hаk еdеn birinе yаşаmını fеdа еtmеktir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel