Değerli Dostlarım Bugün 24.02.2023 Mübarek CUMA günüdür Bir amaç uğruna ya da gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için karşılık beklemeden kendi yararlarından vazgeçmeye FEDAKARLIK denir. 

   Fedakârlık sadakat ve saygı gibi değerler aile ve toplum yaşamında büyük rol oynar. Öncelikle aile toplumun en küçük yapı taşı olduğundan eğer ailenin içerisinde bu kavramlar mevcut değilse toplum yaşamına da etki etmesi mümkün değildir. Türk aile yaşamında saygı sadakat ve fedakârlık kavramları oldukça yoğun bir şekilde yaşanmakta ve normal standartlardaki bir Türk ailesinin içerisinde bu kavramlara yoğun bir şekilde rastlamaktayız.Anne ve babalar eğer çocukları için fedakarlık yapmasalar o ailede yetişen çocuklar da duygusal açıdan soğuk ve sorumsuz olacaklardır .Fedakar insan aynı zamanda empati düşünme becerisine sahip olan , duygusal ve sevecen insanlardır . Fedakar insan başkalarını da düşünen  , gerektiğinde kendi ilgi ve isteklerinden taviz veren kimsedir . Fedakarlık bir erdemlik örneğidir aslında . Fedakar kimdir diye sorulacak olsa aklıma ilk gelen anne ve babalar olacaktır . Bizi yedirip içiren , kendisi açken bizim tok olmamızı sağlayan , zamanının çoğunu bize harcayan , bizi canından bile daha çok koruyan kişilerdir ana ve babalarımız .

   İnsan hayatta her zaman rahat bir yaşam süremez .  Bazı fedakarlıklarda bulunması gerekir. Emek etmesi ve emeğini esirgememesi gerekir .  Örneğin;  anneniz babanız  yaşlandığı zaman onu sokağa atmayıp ya da huzur evine verip hiçbir fedakarlık yapmazsanız ileride sizin de karşılaşacağınız durum aynı olacaktır . Bazı zorlukları  başarmak için kişi sabretmeli ve bunun için çeşitli fedakarlıklarda bulunmalıdır . Başarıya ulaşmanın yolu  zorluklara baş gösterip fedakarlık etmeden geçer .Şüphesiz; hiçbir insanın karakteri birbirine benzemez Yalnız kendi çıkarlarını düşünen insanların yanı sıra, yakınları ve çevresindekiler için çırpınan, içi insanlık sevgisi ve yardımlaşma duygusu ile dolu fedakâr insanlar da vardır Bunlar başkaları için çalışmayı kendilerine temel görev sayarlar; hemen herkesin her işine koşarlar. Maraş depreminde birçok kişinin ölmesi ve yaralanması nedeniyle buralara AFAD, AKUT,KIZILAY v.s. Yardım kuruluşlarında hiçbir beklenti olmadan depremzedelerin yardımlarına koşan binlerce insan fedakarlığa büyük örnekleri. En güzel örnekte Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından Kocaelili minikler, duygu dolu yardım kampanyası başlattı. Cadde üzerinde kendi oyuncaklarını satan çocuklar, kazandıkları bütün parayı depremzedelere gönderiyor. Miniklerin fedakarlığıyla toplanan para, bin 500 TL’yi geçmiştir. Ağaç yaşken eğilir misali minikken aşılanan fedakarlık duygusuyia  yarının büyükleri olacaktır. 


   Unutmayalım ki, bugün sahip olduğumuz değerlerimiz birilerinin fedakârlığının bir neticesidir. Şu halde bu değerleri sonraki nesillere emanet etmek için bizim de yeri geldiğinde anadan, yardan, serden geçmemiz imanımızın gereğidir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel