Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Faizleri düşürecek 40 milyar liralık hesap

Hükümetin yeni bir paket üzerinde çalıştığını açıklaması kulisleri hareketlendirdi. Ankara’da konuşulan senaryolar arasında ‘Tek Hazine Hesabı’nın etkin bir şekilde kullanılması çalışmalarının hızlanması da yer alıyor, enflasyonu durdurmak için makro ihtiyati tedbirler paketinin gündeme gelmesi de.

SAATLERCE SÜREN TOPLANTI
Faiz ve enflasyon hedefli olarak hazırlanan paket için Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), geçen hafta fazla mesai yaptı. Kurulun geçen hafta üst üste yaptığı toplantılarda, bundan sonra atılacak adımlar tartışıldı. Kurul, 2 Nisan tarihinde de saatler süren bir toplantı yaptı. EKK, faiz ve enflasyon merkezli olarak çalışırken, yatırımları teşvik için bir paketin hazırlandığı da önceki hafta Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Bir süre önce de idari bir düzenlemeyle faizlerin düşürülmesinin sağlanacağı ve EKK’da bu ezber bozan modelin görüşüldüğü yönünde haberler basına yansıdı. Tüm bu gelişmeler, gözleri, bu alanda atılacak adımlara çevirdi. EKK dün de Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

FAİZE ETKİ EDER
Hürriyet'in haberine göre;Kulislerde, faizleri düşürmesi için açıklanacak olan modelle, Hazine’nin daha az borçlanmasının sağlanacağı belirtiliyor. Bu konuda, kısa zaman önce yasalaşan “tek hesaba” dikkat çekiliyor. Bakanlar Kurulu, önümüzdeki günlerde tek hazine hesabına dahil olacak kurum ve kuruluşları belirleyecek. Yaklaşık 40 milyar TL olması beklenen tek hazine hesabında, kurumlara nema da ödenecek. Ancak bu noktada Hazine Müsteşarlığı’nın hazırladığı yönetmelik esas olacak. Kısa bir süre içinde 40 milyar TL’lik bir kaynağın oluşacağına dikkat çekilirken, bunun da borçlanmada Hazine’nin elini rahatlatacağı ve faizlere olumlu etki yapabileceği belirtiliyor. Yetkililer de tek hazine hesabıyla ilgili çalışmaların şu anda Hazine’de devam ettiği bilgisini vermekle yetiniyorlar.

VERGİ İNDİRİMLERİ
Başkentte konuşulan bir diğer senaryoya göre ise ekonomi yönetiminin son dönemde fazla mesai yapmasına neden olan gelişme, enflasyonda çifte hane. Bu nedenle, makro ihtiyati tedbir paketi gündemde.

Enflasyonda hızlı bir gerileme olması için atılacak adımların başında hızlı fiyat artışlarının engellenmesi geliyor. Bu nedenle fiyat artışı olabilecek kalemler, birer birer incelenirken, fiyat artışlarının yapılmaması veya minimum düzeyde yapılması için de olasılıklara bakılıyor. Ayrıca enflasyon artışında kilit rolde olan ürünlerle ilgili vergi indirimlerinin de gündeme gelebileceği kaydediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel