Değerli Dostlarım Bugün 22.12.2023 mübarek CUMA günüdür. Bireylerin bir kan bağı olmadan koşulsuz ve şartsız şekilde  riyâsız ve samîmî duygularla seven, her bakımdan kendisine güvenilir kimseye  
DOST denir.

     Kuşkusuz her insanın ihtiyacı olan dostluk, büyük nimettir. Gerçek dost, insanın iyi ve kötü gününde yanındadır, kendi için istediğini arkadaşı için de ister, onun mutluluğunu en az kendisi için istediği kadar arzu eder. Bu dostlukta kıskançlık, haset ve rekabet gibi duygulara yer yoktur. Gerçek dost samimidir;  içiyle dışı birdir, kalbinde ne hissediyorsa dilindeki de aynıdır. Dürüst, açık ve nettir; düşüncelerini hiç saklamadan, kendisini olduğundan farklı göstermeye çalışmadan gerçek karakterini açıkça ortaya koyar. Bu gönlü sevgi dolu kişilerin zenginlik, güzellik, saygınlık, makam gibi değerler üzerine kurdukları dostlukları hiçbir zaman uzun süreli olmaz. Çünkü bu değerlerde bir değişiklik olduğunda, dostluk da biter. Gerçek bir dost, yıldızlar gibi, ancak karanlık çöktüğünde ortaya çıkar. İmkânı nisbetinde dostunun kara gününü aydınlatmaya gayret eder, onun derdiyle dertlenir. Bu bakımdan, rahatlık zamanlarının çay-kahve sohbetleri, gerçek dostluk zannedilmemelidir. Esas dostluk, zor zamanların dostluğudur.Hatasız kul olmaz derler. Gerçekten; hayatımızın çeşitli devrelerinde birçok defa yanılır, hatalı davranışlarda bulunabiliriz. Bu durumda dost bildiğimiz kişi bizi uyarır. Uyarmak zorundadır da. En azından dostluğun gereğidir bu. Biz bu uyarıya omuz silkip hatalarımızda ısrar edersek dostumuz bizi daha sert bir dil ve tutumla eleştirebilir, kınayabilir. Bu yüzden incinip dostumuza içerlemememiz gerekir. Onun bizim iyiliğimizi istediği için böyle davranmak zorunda kaldığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Hatta bilakis bizi böylesine kayırdığı ve kolladığı için memnun olmalıyız.

     Toplumda çevre edinmek, dostlar kazanmak isteyen  kimse, kendi kabuğundan çıkarak ilgisini iç dünyasından dış a aktarmalıdır. Bazı insanlar vardır, yalnızlıktan nefret eder ve hiç dost bulamamaktan şikâyet ederler. Dikkat ederseniz böyleleri genellikle, bencil ve kaba kişilerdir. Yalnız kalmanın, dost edinememe nedeninin kendi tutumları olduğunu bilmezler. Oysa, insan kazanmak, dost edinmek için insanın kendi özüne olan düşkünlüğünden vazgeçmesi, insanları birtakım fedakârlıklara katlanacak kadar sevmesi gerekir. Kendi dünyamıza çekilip surat asmak ilgiyi, sevgiyi yalnız çevreden beklemek bizi her zaman hayal kırgınlığına uğratabilir. Toplum yaşayışında dost edinmenin büyük bir önemi vardır. Sevilmek, sayılmak ve aranmak istiyorsanız kendi içinize kapanmaktan, yalnız kendinizi sevmekten vazgeçeceksiniz. Sevginizi ve ilginizi çevrenize dağıtmasını bildiğiniz sürece etrafınızdan dost çemberi eksik olmayacaktır. Doğru dostluklar kurmak ve güven duygusunu geliştirmek için öncelikle insanın kendisinin dost olması gerekir. Güleryüzlü, candan, iyi niyetli, yardımsever ve dedikodudan uzak insanları herkes sever. İnsanın kendisindeki bu özellikleri geliştirmesiyle, çevresinde de kendisine uygun, nitelikli özelliklere sahip insan sayısı artacaktır. Güzel insanların hayatında güzel dostluklar oluşur ve zamanla olgunlaşır. O sebepten her arkadaşlığın dostluğa dönüşmesi kaygısını taşımadan, dost bir insan olmamız gerekir. Bu vesileyle günümüzde ulaşılması çok da kolay olmayan o değerli dostlar bir gün bizim hayatımızı dolduracaktır.

   Gerçek, dost, bize bizim kadar yakın olan insandır; bizi kayıtsız şartsız sevendir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel