Değerli Dostlarım Bugün 18.08.2023 Mübarek CUMA günüdür. Birini riyâsız ve samîmî duygularla seven, her bakımdan kendisine güvenilir kimseye DOST denir. 

   Dostun önceliği sevgi ve saygıdır.Dostluk karşılıklı gönül bağıdır bir diğer anlamıda menfaatsiz kurulan gönül bağıdır. Yalnız kaldığında derdini anlatabildiğin kişidir dost. Dost af edicidir, Hataya düşüldüğünde yanlışını yüzüne söyler, yanlışta yapsan affetmeyi prensip edinmiş insandır dost.. Gerçek dost kimdir, hatasını kabul eden, yaptığı yanlışta ısrar etmeyen kişilerin dostlukları gerçektir, Dost insanın hayatta çok ender rastladığı fakat onu asla bırakmadığı bir olgundur. İnsan dostu olduğu zaman zor zamanlarını daha kolay ve yara almadan atlatır. Dost kişisel çıkar için kurulan bir bağ değildir.

   Hayat, dümdüz bir yol değildir. Herkesin hayatında dönem dönem inişler ve çıkışlar vardır. Bu yüzden her gün mutlu ve neşeli olamayabiliriz. Bazı günler kendimizi mutsuz ve kötü hissederiz. Bugünlerde ise, en çok ihtiyaç duyduğumuz olan şey bir dosttur. Çünkü dostlarımızla sorunlarımızı ve problemlerimizi paylaşabiliriz; ama önemli olan gerçek bir dost bulabilmektir. Mutlu olduğunuz zaman yanınızda birçok insan bulabilirsiniz; peki ya mutsuz ve üzgün olduğunuzda da o insanlar yanınızda mıdır? İşte dostluk bir mum ışığına benzer, ortalığa karanlık hâkim olduğunda ancak belli olur. Dostluk bir insanla her gün telefonda 3-4 kez konuşmak, bir kişin hayatını ve yaşadıklarını derinlemesine bilmek değildir, ya da sürekli görüşmek de değildir. Başı gerçekten sıkıntıdaysa, yardıma koşacak ilk kişiysen, aynı şekilde onun da öyle olduğunu biliyorsan işte bu gerçek dostluktur. Dostluğun insan hayatındaki değeri bir ekmek, su kadar değerlidir. Artık kimsenin birbirine güveni kalmadığı şu zor hayatta gerçek bir dostumuz varsa  kıymetini bilmeliyiz. Çünkü arkadaş çok bulunur; ama dost gerçekten zor bulunur.. Dostluk, insan ilişkilerindeki en önemli değerler arasındadır. 

    Dostluğun ve arkadaşlığın kıymeti, hiç şüphesiz paha biçilemez..Gerçek dost, mutlu günde de kötü günde de yanında, ona destek olan kişidir.  Gerçek dostlar yıldızlar gibidir karanlık çökünce ortaya çıkarlar, CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel