Demokrasisi gelişmeyen ülkelerin ekonomileri de gelişmez…
Son seçimlerde, insanların çoğunluğu demokratikleşme konusunda herhangi bir ilerleme olmayacağını bile bile iktidar partisinin yeniden iktidar olması için önemli çalışmalar  sergiledi. Yakından şahit olduğum konulardan biriydi bu. 
Esnaf, sanatkar, sanayici ve emekliler CHP’nin emeklilere önemli derecede vaadlerde bulunmasına rağmen tercih AK Partiden yana oldu.
Seçim sonrasında toplumun tüm katmanlarından gizlenen bir ekonomik buhran olduğu ortaya çıkmış olması müthiş bir hayal kırıklığına neden oldu. Akaryakıta gelen zamların iğneden ipliğe yansıdığı görünüyor. Girdi maliyetlerinin çoğalması ve maliyet enflasyonu altında bilhassa sabit gelirlilerin ezildiği gerçeği gözler önündedir. 
Memurlar, yeterli olmasa da, bir nebze olsun enflasyon canavarına yem edilmekten soyutlanmışlardır. Küçük esnaf girdi maliyetleri nedeniyle bugün sattığı malı yarın yerine koyamamaktan büyük kayıplarla karşı karşıyadır. Emekliler, ki onlar bizim büyüklerimizdir. Yaşam süreleri kısalmıştır. Bugün, bu ülkede bir gelişmişlik varsa onların ürettiği katma değer sayesinde olduğunun bilincinde bile değiliz. 
Kısacası emeklinin üzerinden silindirle geçilmiştir. Bu emekli hala iktidardan bir iyileşme hareketi beklentisi içindedir. 15 milyon emeklinin oylarını kimse yok sayamaz. 
Çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum, yarın parklarda bankların üzerinde kıvrılarak  yatan büyüklerimizi görürsek şaşırmayalım.
Maalesef bu,  içler acısı bir durumdur. 
Ülke,  bir beklenti  içinde  hedef gözetliyordu ve bu hedefin ilki 2023 hedefi idi. 
Hedef bu ise diğer hedeflerden hemen vazgeçelim. 
Çünkü gelecek hedefler 2023 gibi olacaksa daha büyük yıkımlara hazır olalım anlamını taşır ki bu da gelecek kuşakların hazin sonu olur diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel