Değerli Dostlarım Bugün 10.02.2023 Mübarek CUMA Günüdür. Yer altındaki çatlamalar ve kırılmalar nedeniyle oluşan hareketlerin yer yüzeyini sarsmasına DEPREM denir.

     Depremin getirdiği acılar hangi ilimizde olursa olsun hepimizi derinden etkilemektedir. Depremi yaşayan insanlarımız  için hepimiz üzülüyoruz. Türkiyemiz, bir deprem ülkesi olduğu için neredeyse hepimiz az çok hissetmiş, onun verdiği korkuyu yaşamaktayız . Maalesef ülke olarak depremlerden manevi ve maddi  çok zarar gördük, çok acılar çektik. Çok canlar verdik. Öyle görünüyor ki bu zararları görmeye de devam ediyoruz. Geçmişten beri çok sayıda deprem geçiren ülkemiz, bu nedenle yüz binlerce can kaybı vermiştir. Yaralarını bile halen tam anlamı ile saramadığımız Düzce, Gölcük, İstanbul, Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremleri, yakın tarihimizde yaşadığımız en şiddetli ve yıkıcı depremlerdir. Depremlerde ne yazık ki çok sayıda can kaybı yaşayabiliyoruz. Anne babalar evlatsız, evlatlar anne babasız kalabiliyor. Bunun belki binlerce örneğini gördük maalesef.

     Çeşitli önlemlerle depremin bu yıkıcı etkilerini en aza indirmemiz mümkündür. 
Deprem artık Türkiyenin kaderi olmamalıdır. Bunun için her şeyden önce bina denetimlerinin, kontrolünün çok sıkı ve iyi bir şekilde yapılması gerekir. Yapılan binaların depreme dayanıklı olması gerekir. Eskimiş ve güçsüzleşmiş binalar yıkılarak yerine sağlam binalar yapılmalıdır. İnsanlar deprem konusunda bilinçlendirilmeli ve her an depreme hazır halde olabilmeleri için eğitilmelidir. Tüm bunları yaparsak depremlerde çok daha az can ve mal kaybı yaşarız. Temel çürük, bina çürük, sistem çürük, ahlâk çürük sonuç da ölüm oluyor. Bu kadar acıya, yürek dayanmıyor. İnsanları sadece deprem değil  kalitesiz binalar gözleri sadece para hırsı bürümüş inşaatları yapanlar ve buna göz yumanlar öldürüyor. Unutulmamış unutkanlığımızdır deprem!

     ALLAH'ım sen birlik ve beraberliğimizi doğal afetlerle sınama yarabbi! Deprem hepimizi derinden üzdü, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir an önce deprem artçılarının geçmesi dileğiyle, ALLAH cümlemizi korusun inşallah... CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel