Değerli Dostlarım Bugün 13.10.2023 Mübarek CUMA günüdür, Bir şeyin karşılığını hak edilen ölçüde vermeye DEĞER VERMEK denir. 

     Kişi, kendisine değer verdiği sürece karşısındaki insanlardan değer görebilir. Biz kendimizi sevdiğimiz ve saydığımız sürece diğer insanlar da bizi sevip sayabilir.
Kendinize değer vermiyor, kendinize nasıl değer vereceğinizi bilemiyorsanız başkalarından bunu nasıl bekleyebilirsiniz?
Öncelikle değeri siz kendinize vermelisiniz. Hayat tek başına yaşanmaz. Mutlaka diğer insanlarla herhangi bir yolla ilişki içerisinde olma zorunluluğu vardır.İnsanlarla başarılı bir ilişki kurmanın temelinde muhatabı ciddiye alma ve ona değer verme vardır. Herkes sevilmek ve sayılmak ister. Peygamberimiz insanlara çok değer verir, insanlarla iç içe yaşar, onlardan biri gibi hayatını devam ettirirdi. İnsanlarla karşılaştığı zaman ilk selam veren kendisi olurdu. Tokalaşır, hal ve hatır sorardı. Söylenenleri dikkatle dinler, muhatabı ayrılmadıkça yüzünü ondan çevirmezdi, Efendimiz, insana öncelikle insan olduğu için değer veriyordu, Davranışlarımızda diğer insanlara ne denli değer verdiğimiz, kıymet verdiğimiz, önem verdiğimiz konusundaki tutumumuz ilişkilerde kendini gösterir. Değer vermek insan olmanın gereğidir. erdemliktir. karşındakinin iyiliğini istemek ağladığında onunla birlikte ağlamak veya mutlu olduğunda onunla birlikte gülebilmek derdine ortak olabilmek onun için elinden geleni yapmak hep yanında oldugunu hissettirmektir. 

     İyi yaşamak, iyi hissetmek, duygusal ihtiyaçlarının karşılanması insanları mutlu eder. Karşılanmamış duygusal ihtiyaçlar ise kişinin hayattan keyif almasını engeller, mutsuz hissetmesine neden olur. Herkes değer görmeye açtır. Değer görmek ve değer vermek bir ayna gibidir. Bu sebeple öncelikle değer vermek kişinin kendi benliğinde başlar. Kişi öncelikle kendini değerli hissetmelidir. Kendimizi ne kadar değerli ve önemli hissedersek, çevremize karşı göstereceğimiz değerde o ölçüde şekillenir. Hayatımızda var olan kişilere fazla değer verdiğimizi düşünmeye başladığımız zamanlar olabilir. Unutulmamalı ki; bu kişiler önceleri daha fazla değer vermeyi göze aldığımız kişidir. Bu durumda kişilere verdiğiniz değerin tek kaynağı vardır. Bu kaynak sadece SİZSİNİZ. Bu demek oluyor ki asıl değerli olan karşınızdaki değil sizsinizdir. Değer vermek konusunda sıkıntı yaşamamanın en güzel yolu, karşımızdaki kişiye verdiğimiz değerler üzerinden hareket etmemektir. Bir insana ne kadar değer verilmesi gerektiğinin net bir ölçüsü asla yoktur. Doğası gereği de olmamalıdır. İçten davranmak ve her zaman kendi değerimizi unutmadan hareket etmek keşke dememek için önemlidir.
     
     Bir insana değer vermek, özen göstermek, ona kıymetli olduğunu hissettirmek bir  kültürdür, Bunun eğitimi yoktur.  Hayatlarımızın değerini ölçebilmenin   yolu, başkalarının yaşamlarına değer vermekten ve insan olmaktan  geçer. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel