Mesleki eğitim sistemiyle ilgili sıkıntılar Esnaf sanatkar ve sanayiciler tarafından dile getirilip buna en kısa zamanda çözüm bulunması istenmektedir. Sıkıntının başlıca nedeni kalifiye eleman bulunamamasıdır. Yıllar önce çıkarılan çıraklık eğitim sistemi ölü doğmuştur. Son yıllarda bu sistemin kötü semereleri gözle görülür bir biçimde dalga dalga artmaktadır. İşkur bile bu boşluğu dolduramamaktadır. Çıraklıkta en önemli olan alaylı eğitimi almaktır. Meslek okullarında öyle sistem geliştirilmeliki okul ve iş hayatıyla entegrasyon sağlanmalıdır. Evet hiçbir şey için geç kalınmamıştır zararın neresinden dönülse kar misali ivedilikle menfi kararlar hayata geçirilmelidir.
En başta Çıraklığın tanımı iyi bir şekilde yapılmalıdır. Önce aile sonra eğitim ve iş hayatı arasındaki üçgen organize biçimde kurulmalıdır. Bir yanda okuyan  nesil yetiştirelim derken diğer yandada  okuyan nesli işe yaramaz hale getirmemelidir. Türkiyenin en Genç nüfusa sahip ülkedir. Genç nüfus heba edilemeyecek kadar çok çok önemlidir. Ara eleman vasıflı eleman sıkıntısı geç olmadan iş hayatına sistemli bir şekilde kazandırılmalıdır. Kalın sağlıcakla

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel