Değerli Dostlarım Bugün 03.02.2023 Mübarek CUMA günüdür.İnsanın  Biran için normalin dışında karşı tarafa  fiziksel ve zihinsel hasar vermesi duruma ve davranışana CİNNET GEÇİRMEK denir.

   Cinnet bir ruhsal problemdir. Kişinin hem geçmişten getirdiği problemli yaşantıları törpüleyememesi hem de gün içerisinde gerek iş veya okul yaşantısı gerek aile yaşantısı gerekse ekonomik problemleri çözümleyemediği için tüm bunların etkisi altında cinnet ortaya çıkabilir. Bu durumları yaşayan tüm bireyler cinnet geçiriyor gibi bir genelleme yapılamaz Ancak bazı ruhsal problem yaşayan paranoid sendromlarda, organik akıl bozuklukları ile alkol ve madde bağımlılarında da görülebilir, Cinnet getirme durumunda kişiler sevdiği insanlara bile düşünmeden zarar verici ve tehlikeli davranışlarda bulunurlar. Anlayacağınız üzere kişi cinnet getirme durumunda ne duygularına ne de mantığına hükmedemez hale gelir.Cinnet esnasında birey geçici bir ruhsal parçalanma ve dağılma yaşar. Cinnet anında ne yaptığını hatırlayabilir ancak bu davranışı durdurabilecek kontrol mekanizması devre dışı olduğu için davranışını durduramaz.Cinnet getirme, öncesinden belirti verebilir. Kişi içine kapanık olabilir, öz (kişisel) bakım becerilerinde azalma gözlenebilir, gelecekten umutsuz bahsederek veda cümleleri kullanabilir, bakışları donuklaşabilir, hatta son zamanlarda tam tersi iyilik hali de gözlemek mümkün olabilir.

    Medyada çocuklarını öldürdükten sonra kendini de öldüren anne –baba haberleri cinnet,i akla getirmektedir…Bir insanın evladını veya yakınlarını öldürecek kadar sorunu olabilir mi ? Çünkü dünya artık onun için  çekilmez acılarla kederlerle doludur.Kendisi gibi çok sevdiği çocukları da bu “ kederli zor dünyada acı çekmemelidir.” Mantığı hakimdir.  Maddî refah ve imkânlar ruhlarda ihsan edilmiş nimet hislerini uyandırmak yerine insanları daha da çılgınlaştırıyor ve hayatı kendi elleriyle yaşanmaz kılıyor. Her şeyden önemlisi, kalp ve ruhları besleyecek ve hayatın içindeki boşluklara yer vermeyecek tek şey, tam bir kulluk hâlidir. Kul olduğunu ciddî idrak etmiş bir insanda, kontrolsüzlük ve haddi aşma halleri olan cinnet görülmez. Kalpler, ancak ALLAH ’ın zikri ile mutmain olur. Ruhlar, ancak O’na yönelmekle ıztıraplarından kurtulur. Sonsuz arzular, ancak O’nunla elde edilir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel