Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Yunusemre’de ağaç dikim seferberliği

Yunusemre Belediyesi tarafından “Yemyeşil Bir Yunusemre” sloganıyla başlatılan “1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında 2017 yılı içerisinde 36 bin 141 adet ağacın dikimini yapılırken, bu yılsonuna kadar kırsalda ve merkezde yaklaşık 120 bin ağacı toprakla buluşması hedefleniyor.

İlçede ağaç dikim seferberliği başlatan Yunusemre Belediyesi, çalışmalarını hızla sürdürüyor. İlçede ağaç dikim çalışmalarının dört mevsim devam edeceğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor Projemiz kapsamında ilçemizde belirlenen noktalarda ağaç dikimi çalışması yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde 36 bin 141 adet ağacın dikimini yapan ekiplerimiz, önümüzdeki sonbaharda da yaklaşık 15 bin ağacın dikimini hedefliyor. Kırsal mahallelerimizde de yaptığımız çalışmalar ile bu yılsonuna kadar yaklaşık 120 bin ağaç dikimini hedefliyoruz. Daha yeşil bir çevre tesis etmek amacıyla çalışmalarımız yaz kış sürecek” dedi. Yunusemre Belediyesi, “Aşılama Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği 2017 çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında talep edilen 12 mahallede Melengiç ağaçlarına Antep Fıstığı aşılama çalışması ile pilot bölge olarak seçilen Yuntağyenice Mahallesinde yabani zeytin ağaçlarına zeytin çeşit aşılaması yapıldı.

Yunusemre Belediyesi, Osmancalı, Köseler, Uzunlar, Otmanlar, İlyasçılar, Akçaköy, Süngüllü, Örencik, Sarıahmetli, Durasallı ve Türkmen Mahallelerinde yaklaşık 60 bin göz aşı ve 15 bin Melengiç ağacına Antep Fıstığı aşısı yaptı. Yuntdağyenice Mahallesinde ise yaklaşık bin 500 adet yabani zeytin ağacına 3 bin 750 adet zeytin göz aşısı yapıldı. Çalışmalar sonunda aşılamaların tutup tutmadığı Yunusemre İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından kontrol edildi. Yunusemre Belediyesi, kırsal kalkınma hamlesi kapsamında bölgede ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla üreticilere fidan dağıtımı yaptı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, üreticilerin kalkınması için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak 2016 yılında 43 bin 100 adet ceviz, badem ve zeytin fidesi dağıttık. 2017 yılı içerisinde de üreticilerimize 10 bin zeytin ile 10 bin de ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde üreticilerimize desteğimiz sürecek” dedi.

Anahtar Kelimeler:
YunusemreBelediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel