Öne Çıkanlar derya pekbayık Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu daha eğlenceli hem de eğitim demokrat gazeteciler ve yazarlar derneği Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı

Manisa’da 4 ay önce yanan ağaçlar yapraklanıp çiçek açtı

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi’nde yaklaşık 4 ay önce çıkan ot yangını sonucu yanan ağaçlar tekrar yeşerip meyve vermek için çiçek açtı.

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi’nde iki armut ağacı yaklaşık 4 ay önce çıkan bir ot yangınında tamamen yandıktan sonra tekrar yeşerdi. Yaprak ve çiçek açan ağaçlarla birlikte aşı yapılmış, ahlat ağacı ve kuruyan meşe ağacı da yapraklandı. Yangından sonra kuruyan ağaçlar, havaların sıcak gitmesi ve yalancı bahara aldanması sonucu adeta ilkbahar mevsimindeymiş gibi yeşerip çiçek açmaları mahalle sakinlerini de hayrete düşürdü.

Önümüzdeki günlerde havaların aynı şekilde devam etmesi halinde ağaçların meyve vermelerini beklediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Yusuf Özmüş, "Yaklaşık 4 ay önce burada küçük bir ot yangını çıkmıştı. Ot yangını sonucu bölgede bulunan ağaçlar yanarak yeşilliklerini kaybetmişlerdi ancak havaların sıcak gitmesi ve ağaçların yalancı bahara aldanması nedeniyle, yapraklandılar ve çiçek açtılar. Önümüzdeki günlerde meyve vermelerini bekliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel