Değerli Dostlarım Bugün 07.07.2023 Mübarek CUMA günüdür Olumlu bir çözüme sahip olmama duygusuna ÇARESİZLİK denir. .

      Bu hayatta her şey istediğimiz, beklediğimiz gibi ilerlemeyebilir. Bazen her şey çok güzel giderken öyle bir sıkıntı ile karşılaşırız ki bu sıkıntı hayatımızı alt üst eder. Sıkıntıyı gidermek için uğraşsak da bir çözüm bulamayız. İşte, bu çözümsüzlük içinizde çaresizlik duygusunu meydana getirir. Çaresiz hissetme duygusu, insanı pasifleştirir, soruna çözüm bulmak için gerekli olan gücü bitirir; böylece insanlar artık çözüm arayışlarında bulunmazlar. Gün doğmadan neler doğar diye bir atasözümüz vardır. Bu söz çaresizliğe karşı söylenmiş ve gerçekten de derin bir anlamı olan bir sözdür. Gerçekten de yarının bize neler getireceğini bilemeyiz. Bu nedenle yaşadığımız problemlere karşı kendimizi çaresiz hissedip hareketsizleşeceğimize, harekete geçip çözüm yollarını aramaya devam etmeliyiz. Çaresizlik, düşülen kötü bir durumdan kurtulma umudunun olmaması, bunun için elden bir şey gelmemesidir. Çaresizlik, insanı kötü hissettirir, umudunu bitirir ve yaşamı anlamsız kılar. Ancak belki de çaresizlik dediğimiz şey aslında bizim bu işleri düzeltmek için yeterince emek vermememizdir. 

     Oysa bazen aradığımız çözüm bize o kadar yakındır ki onu bulduğumuzda şimdiye kadar nasıl bulamadığımıza şaşırıp kalırız. Bazen en çaresiz olduğumuz an, çareyi bulmamıza en yakın zamandır. Tıpkı gecenin en karanlık olduğu an, güneşin doğmaya en yakın olduğu andır, sözündeki gibi. Bu nedenle kendimizi çaresiz bile hissetsek umudumuzu asla yitirmemeli, çözüm bulmak için arayışlarımıza devam etmeliyiz. Birçok hasta olmuştur ki doktorlar bile kendilerinden ümidi kesmiş, yaşayacaklarına dair inançlarını kaybetmişlerdir ve hem bu hastalar hem de aileleri kendilerini büyük bir çaresizliğin içinde bulmuştur. Ancak sonra öyle bir mucize gerçekleşmiştir ki doktorların kısa bir ömür biçtiği o hastalar iyileşip uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmüşlerdir. Bu da yaşamdan asla ümit kesilmemesi gerektiğini gösterir. Kendinizi çaresiz hissettiğiniz anda probleminizin ne olduğunu iyice belirleyin. Bu problem için çözüm yollarını araştırın. Bu problemi ortadan kaldırmak için var gücünüzle çalışın ve umudunuzu asla kaybetmeyin. 

     ALLAH , insanlara akıl diye bir nimet vermiştir. Bu aklı azim ve çalışma ile bütünleştirirsek ölümden başka her şeye çare bulabiliriz. Bu nedenle kendimizi hiçbir zaman çaresiz hissetmemeli, yeterince uğraştığımızda her şeye bir çare bulunduğunu bilmeliyiz.Dost dostun elini onun perişanlığında çaresizliğinde tutan kimsedir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel