Değerli Dostlarım Bugün 30.06.2023 mübarek CUMA günüdür. Dua, ibadetlerle elde edilmeye çalışılan bol verim, bolluk, alışılandan çok olma, genişlik, gürlük ten gelen  hayır ve saadete BEREKET denir.

     Bereketli, az malın çok faydası olur ve  çok işe yarar. Az bir mal, bereketli olunca, çok kimsenin rahat etmesine, çok iyi işlerin yapılmasına yarar. Bereketli olmayan çok mal vardır ki, sahibinin dünyada ve âhirette felaketine sebep olur. O hâlde malın çok olmasını değil, bereketli olmasını istemelidir!Bir kimse, Allahü teâlâ emrettiği için çalışır, rızkını helal yoldan ararsa, ezelde belli olan rızkına kavuşur. Bu rızk, ona bereketli olur. Eğer, rızkını Allahü teâlânın yasak ettiği yerlerde ararsa, yine ezelde ayrılmış olan o belli rızka kavuşur. Fakat, bu rızk ona hayırsız, bereketsiz olur. Rızkına kavuşmak için kazandığı günahlar da, onu felaketlere sürükler.İyilik edenin malı bereketli olur. Rızkına razı olanın bereketi artar, razı olmayanın ki bereketsiz olur.Ticarette bereket vardır, ticarete yalan, hıyanet karışınca bereket gider.

      Zamanını oturmakla, yatmakla geçirmeyen; aksine sürekli çalışan, çabalayan insanların bulunduğu yerde mutluluk, başarı ve zenginlik de olur. Her kul, çalıştığının karşılığını mutlaka alır.Allah çalışanın ürettiği her şeye bereketini verir. Emek ve çaba ile üretilen her şey hem daha güzel hem de daha verimli ve bereketli olur. İnsanların zamanlarını asla heba etmediği, günün ilk ışıkları ile iş başına geçtiği, kimsenin tembelliği yol seçmediği toplumlar hem daha zengin hem de daha huzurlu olurlar. Çalışan başkasına değil; önce kendine çalışmış olur. Onun karşılığında aldığı şeyi önce kendisi tüketir. Bu nedenle her birey çalışmanın öneminin farkında olmalı, , daha güzel bir yaşam, daha güzel bir dünya için çok çalışmalıdır.

     Yağmur, hayat demektir ve insanlar için rahmet ve berekettir. Yağmur sayesinde ekip biçtiklerimiz daha verimli hale gelir ve çok sayıda insanın besin ihtiyacını karşılar. Yağmurun faydaları sadece insanlar için değil, tüm canlılar için geçerlidir. Giderek çölleşmekte olan ülkemizi ağaçlandırmak, su israfından kaçınmak, mevcut su kaynaklarımızı temiz tutmak hepimizin görevidir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel