Değerli Dostlarım Bugün 05.04.2024 Mübarek CUMA günüdür. Belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etmeye BAŞARI denir.

     Başarı, gelebileceği en iyi yerde olabilmek için çalışıp çabalama yolcuğunda içsel barışıklık içinde olabilmektir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, Örneğin; Bir genç için üniversiteye giriş sınavını kazanmak veya istediği gibi bir işe sahip olmak başarı olarak kabul edilirken, bir futbolcu için gol atmak başarı kabul edilebilir. Bir ev hanımı için güzel yemekler yapmak, sağlıklı çocuklar yetiştirmek başarı iken, bir iş adamı istediği ihaleyi alınca kendisini başarılı hissedebilir. Bir öğrenci iyi notlar aldığında başarılı olduğunu düşünür, bir doktor hastasını iyileştirdiğinde….. Sanatçılar eserleri beğenildiğinde…. Bazı kişiler için başarı para kazanmak, lüks otomobillere binmek, lüks evlerde yaşamak olabilir. Başarının tanımı, başarılı olma arzusuyla hayatımızdaki güzellikleri bir yana bırakmak, sevdiklerimizi ihmal etmek olmamalıdır. Hedefimizi oluşturup, zamanımızı iyi yönetebilirsek başladığımız işi başarıyla bitirebiliriz. Hayatta    başarılı olmak için öncelikle bireyin kendine güvenmesi gerekiyor. Ancak kendine güvenen birisi kendini rahat ifade eder ve başarılı olup kendini ispatlayabilir. Yapabileceğine inanmak, yeteneklerinin farkında olabilmek hayatta da başarıyı getirir. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi risk almak da oldukça önemli.

     Kimilerine göre başarı; para, şöhret, zenginlik, eğitim, güçlü ilişkiler kurabilmektir. Siz de bir düşünün; başarı istediği okuldan mezun olmak mıdır, iyi maaşı olan bir işte çalışmak mıdır, kendi işini kurmak mıdır, sosyal medyada çok sayıda takip edeni olmak mıdır, değerlerine bağlı yaşayarak kendini bilmek midir, nedir? Çok güzel resim ve çizim yapan bir gencin bu yeteneğini köreltip matematikte, fende başarılı olmasını beklemek, onu buna zorlamak ileride sevmediği bir meslekte verimsiz çalışan mutsuz insanlar ortaya çıkaracaktır. Bu bakımdan aileler, çocuklarının “ilgisini, becerisini, yeteneğini” dikkate alarak, beklentilerine saygı duyarak çocuklarına öneride bulunarak elbette daha doğru bir destek vermiş olurlar. Çocukların özgüvenini geliştirmek, sorun çözme gücünü arttırarak yetiştirmek, onlara sorumluluk vermek asıl odak noktası olmalıdır. Gerçek başarı; sevdiğimiz, yetenekli olduğumuz bir konuda sürekli kendimizi geliştirirken becerilerimizi çevremizdeki insanların hayatlarına da belki biraz maddî ama mutlaka da manevî olarak dokunarak kullanmaktır. Gerçek başarı, sadece gelinen ve geride bırakılan bir nokta değil yaşıyor olmaktan dolayı mutluluk duyacağımız bir süreçtir.

     Bu süreçte insanlara zaman ayırmak, gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak ve gülümsemek bile hem karşımızdaki insanları hem de bizi mutlu edecektir. Başkalarının bizi nasıl gördüğü değil, bizim kendimizle ilgili hislerimiz bizi gerçek başarı ve mutluluğa götürecektir. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel