Değerli Dostlarım Bugün 12.05.2023 Mübarek CUMA günüdür. Bir işin olması ya da gerçekleşmesi için gösterilen çaba ya da kararlılığa AZİM denir.

     Azim tabiri caizse çelikten bir iradeye sahip olmaktır. Pes etmeden başladığı işi kararlılıkla sonuca  erdiren insanlar adeta bir azim abidesidirler. Hayatta herşey bir emeğin sonucudur. Çalışmadan çabalamadan, alınteri dökmeden hiçbirşey kazanılmaz. Azimli insan önüne çıkan engeller karşısında yılgınlığa düşmez kolayca hedefinden vaz geçip bir köşeye çekilmez. Azim hayatımızın her aşamasında yanımızda olması gereken bir dosttur. Öyle bir dosttur ki hiç bir zaman bizim moralimizi bozmaz,her zaman bizi cesaretlendirir. Onun dostluğu zor zamanlarda bile bizi gayrete getirmeye yeter. Azim öyle bir dosttur ki her zaman bizim daha da ileriye ulaşmamızı ister. Kısa ömrümüzde bizi başarıya ulaştırabilecek yegane özelliğimiz azmimizdir. Azmi olmayan insan dünya kadar malın mülkün mirasınada konsa kısa sürede sefalete düşer. Çünkü hazıra dağlar dayanmaz. Azim yoksa bir adım ileriye gidemeyiz. Bu yüzden hayattan beklentileri olanların yapması gereken azimli bir biçimde çalışmak ve kendini geliştirmektir.

     Azim doğrudan başarı ile ilişkili olarak devam etmektedir. Başarının elde edilebilmesi için inanmalı ve o yoldan devam edilmelidir. İnanan kişiler başarının peşinden giderek istediği noktaya kadar gelirler.Azmeden insan bütün engelleri tek tek aşacaktır… Ne olursa olsun başarmak için azmetmeliyiz.CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel