Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Selendi’de 80 dönüm kızılçam ormanı kül oldu

Manisa’nın Selendi ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 80 dönümlük kızılçam ormanı kül oldu.

Yangın, ilçeye bağlı Çamyayla Mahallesi Kalburca mevkiinde saat 13.00 sıralarında çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangına; 1 söndürme uçağı, 2 helikopter, 5 arazöz, ve 70 kişilik yangın söndürme ekibi müdahale etti. Mahalle halkının da yardım ettiği yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede yaklaşık 80 dönümlük kızılçam ormanının yangından etkilendiği belirtildi. Yangının cam kırığından çıkmış olabileceği ifade edilirken, yangın bölgesine gelen Selendi Kaymakam Vekili Osman Güven, yetkililerden bilgiler aldı. Güven, "Maalesef ilçemiz Çamyayla Mahallesi Kalburca mevkiinde bir yangın çıktı. Yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılmış ve yaklaşık 80 dönüm alan yangında zarar görmüştür. Sevindirici olan şudur ki böyle büyük bir yangını can kaybı yaşamadan atlatmamış olmamız. Ormanlar bizim can damarımız. Onlara çok daha iyi bakmalıyız. Ayrıca yangına ilk andan itibaren hızlı müdahalede bulunan tüm personelimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Selendi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel