Değerli Dostlarım Bugün 15.09.2023 Mübarek CUMA günüdür. Kendi değerini olduğundan az gösteren, öyle olmadıkları halde başkalarını kendisiyle eşit tutan kişiye ALÇAK GÖNÜLLÜ denir.

     Hayatta en önemli şeylerden birisi de alçak gönüllü olmaktır Alçak gönüllü olmak bir insanın hayatının tam merkezine oturtması gereken ender değerlerden bir tanesidir. Bu değerler kapsamında insan hayatını değiştirebilir ve daha mütevazi bir yaşam sürebilir. Alçak gönüllülük benlik tutkusundan kurtulmayı bilmek gösterişe değil öze önem vermek gereksizce övünmemek övülmeyi de beklememektir. İnsanın gerçekten alçak gönüllü olabilmesi için öncelikle kendine karşı dürüst olması sonra da karşısındaki kişilere karşı dürüst olması gerekir. Alçak gönüllü kişiler aynı zamanda mütevazi kişilerdir. Yaşam tarzında alçak gönüllülük, kişilerin hayatlarına çeki düzen vermesini ve kimseyi incitici şekilde davranmaması gerektiğini ifade etmektedir.  Alçak gönüllü olabilmek bir meziyet ister. Bunu başarabilen insanlar ömür boyu yaşamlarında mütevaziliği bırakmayarak kendi benliklerini kolayca bulabilirler. Her insan kendini alçak gönüllü bir yaşamın kapısına araladığı takdirde benliğinde olan değişimleri hissedecektir. Alçak gönüllü insanlar, yaptıklarını ille de diğer insanlardan takdir almak için yapmazlar. Örneğin yaptıkları iyiliğin bilinmesinin aksine, onu gizli tutmak isterler.

     İnsanlar arasında büyüklük gösterenler toplum tarafından sevilmez. Tam tersi olarak alçak gönüllü olan yani mütevazi olan insanlar toplum tarafından kabul görürler. ALLAH , kullarına kendi sıfatlarından ilim, irade, mazhar ( görme, işitme, kelam ) olarak vasıfları az da olsa kullarına vermiştir. Fakat üç sıfatı vermeyerek kendine mahsus kılmıştır. Bu üç sıfat; büyüklük, kimseye muhtaç olmamak, yaratmaktır. Bu nedenle büyüklük taslamak insanoğlunun yapmaması gereken bir durumdur. Tam tersi olarak alçak gönüllü davranılması gerekmektedir. Kibirli olup üstünlük kurulma işlemi ALLAH ’a şirk koşmak olarak atfedilmiştir. Bu nedenle kibirli olan kişiler de sevilmez.Kendisini yetiştirmiş, yeterli olgunluğa erişmiş bir insanda alçak gönüllülük olur. O, yaptıklarını başkası görsün, tebrik etsin diye değil, kendi ve diğer insanların mutluluğu için yapar. Ne yazık ki günümüz insanları bu ender değeri yavaş yavaş kaybediyor. Sosyal medyanın bu kadar ilgi gördüğü toplumumuzda, insanlar sırf beğenilmek için yaşıyor adeta. Kimse yaşadığı güzel bir anı, yaptığı bir iyiliği kendinde saklamıyor. Yaptıkları her şeyi insanların gözüne sokarcasına paylaşmaktadır.

     İnsan, hatalarını, yanlışlarını kabul ettiği sürece gelişmeye, ilerlemeye devam edebilir. Alçak gönüllü insanlar, yıldızlar gibi parlar ama hiçbir zaman kendi ışıklarını söndürmezler. Alçakgönüllülük, kişiyi yüceltir. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel