Değerli Dostlarım Bugün 17.02.2023 Mübarek CUMA günüdür. Kişilerin ya da grupların birbirleri ile olan ilişkilerinde, ortak duygu, düşünce ve menfaatlerde, doğrudan ya da dolaylı olarak birbirleriyle karşılıklı olarak gelişen bağlılık duygusuna YARDIMLAŞMA denir. 

     Yardımlaşma dünyanın en güzel en anlamlı eylemidir. Yardımlaşma insanlar arasındaki arkadaşlık, kardeşlik ve dostluk duygusunun daha da çok artmasına neden olur. Yardımlaşma, merhametli olma Türk milletinin  kültürüne , kültürel değerlerine özgü davranışlardır. Yardımlaşma olunca sevgi ve saygı  kavramı tam da anlamını bulur ve yerine oturur. Yardımlaşma tarih boyunca insanların ve diğer canlıların bir arada yaşamasına olanak sağlamıştır. Bu sebeple  oldukça önemlidir. Yardımlaşma içinde olan toplumlar hızla yükselir  ve başka toplumlara da örnek toplum haline gelir. Yardımlaşma birlik ve beraberliği, dayanışmayı doğurur. Bundan dolayı millet olarak, bu aziz milletin fertleri olarak her zaman zor durumda kalanlara yardım etmeliyiz, karşımızdaki kişinin zor durumda olduğunu bildiğimiz halde onu anlamazlıktan gelmemeliyiz, anlayışlı ve  duyarlı bir insan olmalıyız. 

     6 şubatta Asrın felaketi  Kahramanmaraş  ve 10 ilimizde olan deprem Türkiyeyi derinden sarsmış ve üzmüştür. 35 bini geçgin ölü, yüzbini geçgin yaralının an itibarıyla olduğu depremde toplam olarak 10 ilde 130 bini geçgin konutun yerle bir olmasına sebep olmuştur.İnsanlarımız anasız babasız evlatsız evsiz kalmıştır. Gün Yaraları sarma Acıları paylaşma birlik ve beraber olma  günüdür.Her zaman bir olduğumuz gibi zor zamanlarda da birlik olabileceğimizi bir kez daha gösterelim.  Dinimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma emriyle tüm masumları, mağdurları, mazlumları, yetimleri, yoksulları, kucaklayarak, el uzatma erdemini göstererek, cennete namzet davranışlarda bulunalım. Devletimizin alacağı tedbirlere uymak başta olmak üzere yardımlaşma ve dayanışma konusunda elimizden gelen yardımı esirgemeyelim.”


     Birbirlerine yardım etmeyen, hep kendi menfaat ve çıkarını düşünerek başkalarına sırt çeviren fertlerden meydana gelen topluluklar, bağı kopan tesbih tanelerinin dökülüp saçıldığı gibi dağılmağa mahkumdurlar.”Atalarımız ‘’Birlikten kuvvet doğar.’’ sözü ile bir yandan yardımseverliğin önemini vurgulamıştır. Gerçekten de birlikten kuvvet doğar ve başarılması en zor olan işleri bile birlik ve beraberlik içinde rahatça başarabiliriz. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel