Değerli Dostlarım Bugün 01.12.2023 Mübarek CUMA günüdür Elindeki şeylerin kıymetini bilmemeye ve maneviyattan uzaklaşıp  maddi materyallere önem verip Sürekli para ve mal biriktirmeye , hiçbir zaman az ile yetinmemeye AÇ GÖZLÜLÜK denir.

     İnsanlık denen şeyi yitirdik, aç gözlü, doyumsuz, mutsuz, sıkılgan, kalbi bile sanal dünyaya bağlı, aklı ve ruh ipleri başkalarının denetiminde canlı oldu insanoğlu, Açgözlülük insanlarda sahip olduklarından çok daha fazlasını istemesi ile başlar. Sahip olduğumuz eşya, mal mülk, sevgi, insanlar ve değerler  yetmeyerek biraz daha fazlasını isteyerek elde etmek için yaptıklarımızı kapsar. Ne kadar yersen ye, ne kadar alırsan al içindeki o derin boşluğu asla ama asla dolduramazsın. ”Kronik açlıktan muzdarip doyumsuz tipler mala, mülke doymak bilmezler. “Sahip oldukların zamanla sana sahip olurlar.” söylemini idrak edemezler. Açgözlü, gözü doymaz, haris ve ikiyüzlüdürler. Hiç bir zaman elinde bulunanla yetinmemek, biraz daha fazla para kazanabilmek uğruna hayâsızca yaşamak, vicdanı bile  para olan bu kitle için vazgeçilmezdir. İnsanın yapısındaki bitmek tükenmek bilmeyen daha fazlasına sahip olma isteğinin sonu yoktur. Bu duyguların etkisinde kalanlar hiçbir zaman rahat edemezler, mutlu olamazlar, yakınlarını kemirirler, kendi kendilerini içten içe yerler ve hem kendilerine hem de çevrelerine büyük zarar verirler. Gösteriş budalalığı en temel özellikleridir. Başkalarının yaşam biçimlerine göre yaşarlar. Kendilerine özgün düşünce ve eylem sistematikleri mevcut değildir. Açgözlü kişi bencildir sadece kendini düşünür çok kazanayım ama devlete vergimi vermeyeyim düşüncesi hakimdir alınteri ve emek  olmadığı için  kazancını kayıt altına almayı istemezler. ben kazanayım hemde çok çok kazanayım hırsı vardır. 

     Allah, aç insandan uzak tutsun” denir. Gerçekten de doymak bilmez kemirgenler kem gözleri ile her daim izlerler. Aç denirken fiziksel açlıktan değil doymak bilmeyen şuursuz maddi tamahkârlıktan bahsedilmektedir. Hz. Muhammed (s.a.v ) dua ederken, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım diyerek açgözlülüğün kötülüğünü anlatmıştır. İnsanlar nefsini kontrol edemezlerse hayatı boyunca mutlu olamazlar ve geri dönülmesi zor olan hatalar yaparlar. Açgözlüler yetinmeyi bilmediği için, neye sahip olurlarsa olsunlar mutlu olamazlar. Açgözlülük demek hayatta hiç bir hırsa sahip olmamak demek değildir, tabi ki dünyada yaşayabilmek için mutlaka hırslı olmalıyız ancak bunu asla ulaşılamaz hedeflerle yapmamalıyız. Gözü her daim yüksekte olan insanlar mutlaka bir gün çakılacaktır ve sonrada gerçeği fark ettiğinde de iş işten geçmiş olacaktır. Her daim az ile yetinmeyi bilmemiz gerekmektedir, gereksiz masraflarımızı kısmalı ihtiyaçlarımız doğrultusunda yaşamayı öğrenmeliyiz. Açgözlü bir insan kendisine ve çevresine verdiği zararlardan dolayı hoş karşılanmaz Dünyalık peşine düşenlerin aç gözünü, ya kanaat ya da mezar toprağı doyurur.İstediğiniz kadar para ve mal toplayın bu dünyaya elbisesiz geldiniz yine elbisesiz gideceksiniz. Zenginlik mal para çokluğuyla değil, Bilakis zenginlik takva ve  göz tokluğuyladır. 

      Bencilliğin, açgözlülüğün, konfor arayışının karşısında silahlarınız; samimiyetiniz, sabrınız,doğruluğunuz  dürüstlüğünüz ve şükür etmeniz  olmalıdır. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel