Değerli Dostlarım Bugün 27.10.2023 Mübarek CUMA günüdür. Bir insanın doğup, büyüdüğü  ve son nefesini verdiği  üzüldüğü, sevindiği, ağladığı, güldüğü uğruna canını kanını seve seve verdiği toprak parçasına veya araziye VATAN denir.

   Vatan tek kelime ama ne çok anlam ifade eder. Bizim için vatan güzel olan her şeydir. Namustur, şereftir, kıymetli bir hazinedir.
Her manasında ayrı bir detay gizlidir. Üstünde gezdiğimiz toprak, havasını soluduğumuz orman, uğruna şehit ve gazi verdiğimiz Bayraktar. Vatan, özgürlüktür, bağımsızlığı damarlarında taşımaktır. Ay hilalden vurularak kan toprağa akınca bayrağa renk olmaktır vatan, Her gecenin bir sabahı olduğu gibi her Mehmetçik doğduğu sürece vatana olan sevgi bitmez, tükenmez. Yaşarken ödeyeceğimiz tek borç vatan borcudur. İnsanın en güzel yuvası cennet yurdudur. Kısacası uğruna hayatımızı bile hiç çekinmeden feda edebileceğimiz bir değerdir. Bizim vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye, kolay elde edilmemiştir. Atalarımız Ayağında altı delik çarıklarla, kuru ekmek ve üzüm hoşafıyla gece gündüz, sıcak soğuk, yaz kış demeden vatanını savunmuş canını kanını vermiştir.  Nihayetinde vatanını düşman işgalinden kurtararak onu bize miras bırakmıştır. Bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkıp onu geleceğe taşımak, sonsuza dek yaşatmak hepimizin en kutsal görevidir. Hepimiz ‘’Konu vatansa gerisi teferruattır.’’ İlkesiyle büyüdük. Evet, söz konusu vatansa gözümüz hiçbir şeyi görmez, hiçbir şeyden korkmaz.

    Vatanımızın her bir taşı bizim için kutsal ve korumaya değerdir. Her bir parçası en büyük hazinelerden daha değerlidir. Böyle eşsiz bir vatana sahip olduğumuz için çok şanslıyız ve  ne kadar gurur duysak  azdır; çünkü dünyada bizim vatanımız kadar güzel,  değerli çok az ülke vardır. Elbette ki vatan sevgisi sadece birkaç güzel söz söylemekle olmaz. Vatanını seven biri her şeyden önce görev ve sorumluluklarını yerine getirir. Vatanı için çalışıp çabalar. Onu kalkındırmaya, ileriye götürmeye çalışır. Bizler de eğer gerçekten vatanımıza sevgi duyuyorsak tüm  gücümüzle çalışmalıyız. Çalışmalıyız ki ülkemiz kalkınsın. Kalkınmalıyız ki vatanımız üzerinde kötü emelleri olanlar bundan korksun. Çalışmalıyız ki hem biz, hem ailemiz hem de milletimiz daha refah bir hayata sahip olsun. Biz bugün bu topraklarda elimizi kolumuzu sallaya  sallaya gezebiliyorsak  bu toprakların her bir karışı için büyük bedeller ödendiği içindir. Bu nedenle vatanımızın her bir karışı, her bir taşı, hatta her bir zerresi çok değerlidir. Vatanımıza saygı duymadığımızı gösteren bir diğer husus da sokakların, ormanların, deniz kıyılarının pislik içinde olması,özenle bakılmamasıdır. Vatanını seven biri vatanını böylesine kirletebilirmi? İnsanlar pikniğe gidiyor, çöplerini, pisliklerini orada bırakıp dönüyor. Sokaklar çöplerden geçilmiyor. İnsanların oturup uzandığı kumsallar bile sigara izmaritleri, parklar abur cubur yenilenlerin atık ve çöpleri ile doludur. 

     Dememiz o ki vatanı sevmek onu her yönüyle korumaktır. Sadece marşlarla, şiirlerle, sözlerle vatan sevilmez. Vatanını seven onu temiz tutar, ağaçlarını, ormanlarını yok etmez, denizlerini kirletmez, göllerini ve nehirlerini kurutma. Cumhuriyetin 100 yılında bu vatanı bizlere  canlarıyla ve  kanlarıyla miras bırakan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimiz  olmak üzere ecdadımızı saygı, sevgi ve şükranla  anıyoruz, Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun Hep birlikte nice yüzyıllara, CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel